• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
Efkan Ala: Seçim Sürecinde İrade Hırsızlığına İzin Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Devletin özgürlükleri saldırılara karşı korumak için var olduğu artık hepimiz tarafından içselleştirilmiştir. Bir seçime gidiyoruz. Seçme ve seçilme hakkı kişinin vazgeçilmez, devredilmez en temel hak ve özgürlüklerinden biridir. Sandık ise demokrasinin namusudur. Bunun güvenliği bizlere ve sizlere emanettir. Görevimiz seçimlerin tam bir adalet içerisinde yapılmasını sağlamak. Bu seçimlerde milli irade hırsızlığına, saygısızlığına asla izin verilmeyecektir.``
 
 
SEÇİM BÜROLARINA YÖNELİK SALDIRILARA MÜSAADE EDİLMEYECEK
Seçim sürecinde adaylara ve adaylarla propaganda yapanlara ve seçim bürolarına yönelik tehdit ve saldırılara asla müsaade edilmeyecektir. Bu konuda çok titiz önlemler almak sizin birinci önceliğinizdir. Orada alacağınız tedbirlerle propaganda yapanlar ve vatandaşlar mutlaka emin ve güvende olmalıdır. Saldırıda bulunanlara da gereği derhal yapılacaktır. Seçimler üzerinde psikolojik baskı kurulmasına karşı her türlü tedbir ve önlem alınacaktır.
 
MEDYAYA DA YANSIYAN BAZI OLAYLARIN TEKERRÜR ETMESİNE İZİN VERİLMEYECEK
Adayların ve partilerin baskı altında kalmadan en hür biçimde propaganda yapmaları en önemli önceliğimizdir. Son günlerde medya organlarına da yansıyan bazı olayların asla tekerrür etmemesi lazımdır. Türkiye güçlü demokrasisi ile bu seçimlerin en güzel şekilde yapılmasını sağlayacak tecrübeye sahiptir.
 
3 TÜR İDARECİ VARDIR
Alınacak önlemlerin bütün güvenlik birimleriyle koordineli biçimde en ince ayrıntısına kadar planlanması görevinizdir. 3 tür idareci tipi vardır. Biri işleri yapar, yaptırır ve sonuç alır. Diğeri işleri seyreder, üçüncüsü ne olup bittiğinden bile haberdar değildir.
 
ESKİDEN YÖNETİCİ SORUN OLACAĞINI ANLADIĞINDA İZNE AYRILIRDI
Eskiden bir gelenek vardı. Yöneticiler bir sorun olduğunda izne ayrılırlardı. Orada olmamayı gerekçe gösterirlerdi. Sistem çok değişti. Yeni konsepti hep birlikte hayata geçireceğiz. Seçimle ilgili toplantılarda her önlemin önceden titizlikle planlanması hususunu valilerimiz bizzat takip edecektir.
 
SON GÜNLERDEKİ KAZALARDA ÇOK CANA MAL OLDU, İL ÇIKIŞLARINDA MUTLAKA KONTROL YAPILACAK
Son zamanlarda bir kar yağdığı zaman hemen otobüslerimiz kaç cana mal oldu, hepsine Allah rahmet eylesin, ama arkadaşlarım bir yerde tabii olay meydana geldiğinde derhal oradaki mekanizma harekete geçmeli, ilin çıkışlarında araçlar kontrol edilmeli. Kim sorumlu ise bu işten onun da baştan belli olması gerekir. Bir hadise olduğunda geriye dönük soruşturma başlatılıp o kişinin hatası var mı ona bakılacaktır.
 
KAZALAR AYNI SAATLERDE OLUYOR
Neden kış günü daha sağlam, içinde 60 kişinin olduğu otobüslerimiz daha emin yola çıkmasın. Bunun sorumluluğu bize ait. Kazalar aşağı yukarı aynı saat dilimlerinde oluyor. Otobüsler sabah saatlerinde nerelerde bulunuyor. Emniyet koordinasyonunda durdurulacak ve mutlaka kontrol sağlanacaktır. Kim görevini doğru dürüst yapıyorsa yoluna devam eder, yapmıyorsa gereğini siz ve biz yaparız.
 
İLDE LİDER YÖNETİCİ OLACAKSINIZ
İllerinizde lider yöneticilik üstlenmek zorundasınız. Dünyada bu işlerde başarılı olmuş ülkelerin yöntemlerini biliyoruz ve o yöntemlere yabancı değiliz. Daha alt düzeydeki görevlilerin yapacağı işi yapan insan boş oturuyor demektir. Daha alt düzeydeki görevlilerin yapacağı işleri onlara devredin, siz de iş yapılıyor mu yapılmıyor mu ona bakın. Onları siz yönetin, onların sizi yönetmesine izin vermeyin.
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir