• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Elektrik trafosu, görenleri dehşete düşürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş’a Ziyaret Köyünün ortasında elektrik trafosunun açık ve sigorta yerlerine tellerin bağlanması görenleri dehşete dürüyor. Çocuklarının her an ölümle karşı karşıya olduğunu belirten köylüler, elektrik kurumunun işini yapmadığını belirterek tepkilerini dile getirdiler.

 

Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir trafo sisteminin olmadığını belirten Ziyaret köyü Muhtarı Hüseyin Sevinç, Elektrik kurumunun sadece para almasını bildiğini, bunun dışında başka bir iş yapmadığını belirterek duruma tepki gösterdi.

 

Sevinç; "Hiçbir yerde böyle bir sigorta sistemi yok. Köylü, elektrik sigortası attığında bu şartlarda sigortayı nasıl bağlayacak. VEDAŞ elektriği kesmeyi iyi biliyor. Peki, bu trafoyu yapmasını bilmiyor mu? Sözde Elektrik Kurumu özelleşti ve vatandaş rahatlayacaktı. İşte buyurun, özel sektörün hali bu. Özel sektör sözde hizmet yapacak. Özel sektörün işi sadece borçlar bir ay geciktiğinde faturalara faiz yüklemek, ertesi gün avukata vermek, icraya vermek, muhtarlara yazı göndermek ve muhtarlardan elektriği kaçak bağlayanların isimlerini almaya çalışmak '' dedi.

 

Kendilerine gelen resmi evrakta 2-3 fatura ödenmediği takdirde VEDAŞ’ın vatandaşın elektriklerini keseceklerini belirttiğini söyleyen Sevinç;  “Elektriği kesmesini biliyorsunuz da, bu hizmeti yapmasını niye bilmiyorsunuz? Tamam, gelin hizmetinizi yapın, elektriği de kesin. Köylü elektriğin faturasını ödemek için boğazından ekmeğini kesip elektrik faturası ödüyor. Halk faturasını ödemek için 4 bin TL’lik hayvanını bin TL’ye satıyor. İlgili kurum da gelip işini yapsın’’ ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir