• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Hüda Par:`Halkımıza hizmet etmeye geldik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kulp İlçe Teşkilatının açılışı dualar ve salavatlar eşliğinde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.
 
Kulp İlçe teşkilatının açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Sur İlçe Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar, Kulp İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekan Gündüz, Lice Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Yuva, Kocaköy Belediye Başkan Adayı Ömer Tekdağ ve çok sayıda partili katıldı.
 
Açılışta konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, Kürdistan bölgesine hizmet getireceklerini söyledi. Kulp İlçesi’nin etrafında çok sayıda su olduğunu ifade eden Yılmaz, berrak suyuyla meşhur olan Kulp ilçesi halkının bulanık su içmeye mahkûm edildiğini vurguladı.
 
İlçe teşkilatının açılışından önce esnafı gezen Belediye Başkan Adayları HÜDA PAR’ın amacını ve gayesini halka anlatırken halkın büyük bir teveccühüyle karşılaştılar.
 
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, Allah’ın HÜDA PAR camiasına yardım ettiğini ifade ederek Allah’ın yardımının olmaması takdirde kısa sürede seçime hazır hale gelemeyeceklerini belirtip, bunun Allah’ın kendilerine bir lütuf ve ihsanı olduğunu belirtti.
 
Oy pusulasına da değinen Yılmaz, “Allah’ın yardımıyla ve dernek döneminde yardım ettiğimiz bunca yetim ve fakirlerin bizlere yaptıkları hayır duaları sayesinde HÜDA PAR oy pusulasında da birinci sırada yer aldı ve bu sayede HÜDA PAR’ı duymayanlar da duyacak ve amacımızı öğrenecekler.” dedi.
 
“Halka efendilik yapmaya değil hizmete geldik”
Kürdistan bölgesinin bütün belediyelerine talip olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “Kürdistan’ın belediyelerine talip olmakla halkımıza efendilik yapmaya değil, hizmet üretmeye geliyoruz. Elhamdulillah fedakâr gençlerimiz ev ev dolaşarak davamızı yaymaya çalışıyorlar ve inşaallah seçimlerde kazanacağımız yerlerde yapacağımız hizmetlerle örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz.” cümlelerini kullandı.
 
Ancak seven kişinin hizmet yapacağını ifade eden Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “Kimin bu memleketi sevip sevmediği, kimin bu memleket için hizmet edip etmediği bellidir. Bizler halkımıza dernek döneminde de hizmet verdik şimdi de veriyoruz ve belediyelere geldiğimiz vakit bu hizmetlerimiz belediyelerde yapacağımız hizmetlerin teminatı olacaktır.” şeklinde konuştu.
 
“Kulp halkı berrak bir su hak ediyor”
Elindeki su bardağındaki bulanık suyu göstererek halka temiz ve berrak suyun çok görüldüğünü söyleyen Başkan Adayı Yılmaz, “Bu bardak su yarım saat önce getirildi. Burada dinlenmesine rağmen içindeki bulanıklık hâlâ dinmemiş ve ne kadar kötü bir su olduğu açıkça ortadadır. HÜDA PAR yaşam kalitesini yükseltmeye, kaliteli bir şekilde halka hizmet etmeye ve gelecek nesillere sahip çıkmaya geliyor.” ifadelerine yer verdi.
 
Huzurun ancak İslam ile gelebileceğini söyleyen Yılmaz, “Huzur da, barış da, kurtuluş da İslam’dadır. Bu huzuru getirecek olanlar da ancak İslam’la yoğrulmuş Müslümanlardır. Bu halka zulmetmiş ve geçmişte de bu halka hakaret etmiş insanların yapacağı hiçbir hizmet yoktur” sözleriyle konuşmasına  son   verdi.
 
“Kürdistan’ı ileri seviyeye getirmek için gece gündüz çalışacağız”
Açılışta bir konuşma yapan Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kürdistan’ı hizmet  konusunda en ileri seviyeye getirebilmek için gece gündüz çalışacaklarını belirterek, “Zalim mürtetler tarafından alçakça işkence edilerek şehid edilen Orhan Hoca’ya buradan selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.
 
Hür olmak isteyenlere geldiklerini söyleyen Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, “Yunus gibi ilden ile davete geldik, Mevlana gibi isteyenler gelsin diyoruz. HÜDA PAR hür olmak isteyene geldi. HÜDA PAR Kemalist rejimin yaptığı zulümlere dur demek için geldi. Her alanda adaleti sağlamaya, zulmü yok etmeye geldi” ifadelerine yer verdi.
 
“Kulp ilçesinin parası çoktur ve bu para yeter artar da”
Kulp İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekan Gündüz, yaptığı konuşmasında Kulp’a hizmet getireceklerini ve Kulp’u parayla su almaktan kurtaracaklarını söyledi.
 
Belediyelerin hizmet yeri olduğunu vurgulayan Kulp İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekan Gündüz, “Kulp halkı hizmete layıktır hakarete değil, Kulp halkı temiz ve güzel bir ilçeye layıktır, Kulp halkı temiz ve berrak bir suya layıktır. Bizler belediyelere geldiğimiz vakit, Kulplu halkımıza hizmet verecek, suyu parayla almasına son vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının sonunda, halka yalan söylemeyeceklerini ve halkın malını asla yemeyeceklerini belirten Gündüz, “Biz rüşvet almayacağız, rüşvet yemeyeceğiz. Fakir ve yetimlerin mallarını akrabalarımıza, eşimize dostumuza dağıtmayacağız. Halkımız bizi seçtiği zaman nasıl bir hizmet sergileyeceğimizi kendileri görecektir. Kulp ilçesinin parası çoktur ve bu para bu halka yetiyor. Bu paranın muhafaza edilmesi gerekir” dedi.
 
Açılışa katılan Abdulbari Çelik Hoca da kısa bir konuşma yaptı.
“HÜDA PAR Adayları arasında namaz kılmayan tek kişi yoktur”
HÜDA PAR adaylarından Allah’ın yolu dışında kendisine bir yol benimseyen tek kişinin dahi olmadığını belirten Çelik Hoca,HÜDA PAR Adaylarının arasında namaz kılmayan bir tek kişi yoktur. Elhamdulillah HÜDA PAR’ın 120’den fazla adayı var ve bu adaylar arasında bir tek namazsız-niyazsız, oruç tutmayan, Allah’a ve Resulü Hz. Muhammed (s.a.v)’e inanmayan, onların yolundan gitmeyen bir tek kişi yoktur. Allah’tan, Resulünden ve Kur’an’dan gafil hiçbir adayımız yoktur. Hepsi namaz, oruç, zekât ve iyilik ehlidir.” ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra HÜDA PAR Adaylarına dönerek, “Allah sizinle birlikte olsun, Allah sizlere yardımcı olsun, Allah sizlerin elleriyle Kürdistan’a hizmet, hayır ve bereket nasip etsin” ifadelerini kullandı.
 
Yapılan duanın ardından parti binası dualar ve salavatlar eşliğinde açıldı. Yer yer tekbirlerin getirildiği açılış etkinliğine katılan halk, yapılan açılışın ardından sakin bir şekilde dağıldı.
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir