• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Nijerya’da silahlı saldırı: 7 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nijerya’nın, Hristiyanların çoğunluğu oluşturduğu güney eyaletlerinden Kaduna`da bir köye düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişinin öldüğü bildirildi.

Kaura bölgesinde bağlı Manchok köyünde düzenlenen saldırı hakkında açıklamada bulunan bir görgü tanığı, olayda hayatını kaybedenlerin tamamının aynı aileye mensup olduğunu belirtti.

konuşan Ilya Shuwa adlı bir köy sakini, “Saldırganlar, 7 kişilik ailenin tüm bireylerini öldürdü ve güvenlik güçleri bölgeye gelmeden önce evlerini tahrip etti. Karı, koca ve çocukları öldürdüler” dedi. Saldırganların Fulani kabilesinden olduklarını belirten Shuwa, “Bu saldırganların, Baijular da dahil olmak üzere diğer kabilelerle kavgalı çobanlar olduğu sanılıyor” dedi.
Kaduna eyaleti polis sözcüsü Aminu Lawan ise köye saldırı düzenlendiğini doğrulayacak veya reddedecek durumda olmadığını söyledi. Lawan, “Rapor edilen saldırıya ilişkin ayrıntılar elimize geçer geçmez basını bu konuda bilgilendireceğiz” dedi.

Ancak ismi gizli kalmak koşuluyla konuşan bir güvenlik görevlisi saldırıyı doğruladı. “Bize bu saldırıların artık sıradan hale gelmeye başladığı söylendi” diye konuşan güvenlik görevlisi, Fulani kabilesine mensup bazı çobanların geçen hafta aynı köyde öldürüldüklerini öğrendiklerini belirtti. Güvenlik görevlisi, bugün düzenlenen saldırının çobanların öldürülmesine bir misilleme olduğunun sanıldığını ifade etti.

Kaduna’da uzun yıllardan beri süren etnik çekişmeler, bu eyaletteki çatışmaların başlıca nedenini oluşturuyor. Çatışmalar özellikle, farklı kabilelerin birbirlerine karşı üstünlük elde etmek ve kıt kaynaklardan daha büyük pay elde etmek amacıyla sürekli mücadele içinde bulundukları eyaletin güney kesiminde meydana geliyor.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir