• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Cuntanın suçladığı bir kişi 6 yıl önce ölmüş, diğeri 18 yıldır tutuklu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yargılandığı ``hapishane baskınları`` davasındaki sanıklar arasında yer alan Filistinlilerden birinin, firar olayından 6 yıl önce öldüğü, diğerinin ise 18 yıldır İsrail hapishanelerinde olduğu belirtildi.

Mursi`nin de hakim karşısına çıktığı davada gıyabında yargılanan Hüsam es-Sania`nın kardeşi Şadi es-Sania, yaptığı açıklamada, "Kardeşim 27 Aralık 2008`de (İsrail saldırısında) şehit oldu. İslami Cihad hareketine mensuptu ve Hamas`la uzaktan yakından alakası yoktu" dedi.

Davanın sanıkları açıklanırken kardeşi Hüsam`ın ismini duyduğunda ailesinin "şoke" olduğunu ifade eden Şadi, kardeşinin Mısır`a geçmek için gereken resmi izinleri hiçbir zaman alamadığını ve bu ülkeyi kesinlikle ziyaret etmediğini söyledi.

Filistinli sanıklardan Hasan es-Selame`nin kardeşi Ekrem es-Selame ise "Kardeşim 18 yıldır İsrail hapishanelerinde. (Mısır`ın suçlamaları) yalan ve iftiradan ibaret" diye konuştu.

Hamas sözcüsü Hammad er-Rikib de Selame`nin 1996 yılından beri İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunduğunu ve 48 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Bunun yanı sıra davada yargılananlar arasında yer alan Hamas`ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları komutanlarından Teysir Ebu Senime`nin de 8 Nisan 2011`de İsrail tarafından öldürüldüğü biliniyor.

Mursi, 28 Ocak 2011 sabahı Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın (İhvan) devrik lider Hüsnü Mübarek karşıtı gösterilere katılacağını açıklamasının ardından tutuklanarak Vadi`n Natrun Hapishanesi`ne konulmuş, 30 Ocak akşamı ise ülke genelinde kitlesel firarların gerçekleşmesi sırasında çoğu İhvan yöneticisi 34 kişi ile birlikte hapisten çıkarılmıştı.
İlk duruşması dün görülen 131 sanıklı dava 22 Şubat`a ertelenmişti.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir