• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
9 kişinin öldüğü kazada şoför tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi`ndeki tedavisinin ardından gözaltına alınan Yıldırım Ayaz (30), Yıldızeli İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri sonrası savcılığa sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Ayaz, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ayaz`ın ifadesinde, uyamadığını, yolun buzlu ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle otobüsün devrildiğini iddia ettiği öğrenildi.
"Kolumu, otobüs şarampolde sürüklendiğinde kaybettim"

Bu arada, yaralılardan Yavuz Karadeniz (27), kaza anında yaşadıklarını anlattı.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören Karadeniz, yaptığı açıklamada, otobüse Van`dan bindiğini ve yolda iki kez şoför değişimi yapıldığını söyledi.
Sivas`ta otobüsün bir yolcu aldığını dile getiren Karadeniz, "Bu yolcu benim koltuğuma geçti, beni de öne aldılar. Yerime geçen kız da Yozgat`ta okuyormuş, öldüğünü sonradan öğrendim" dedi.

Şoförün hemen arkasında yolculuk yaptığını belirten Karadeniz, "Şoför uyukluyordu. Şoför, hızla şarampole çarptı ve araç şarampolde sürüklendi. Bu da hızlı olduğunu gösteriyor. Zaten ben kolumu, otobüs şarampolde sürüklendiğinde kaybettim" diye konuştu.

Van`da bir okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığını ifade eden Karadeniz, şunları söyledi:
"Kaza anında nasıl dışarı fırladım bilmiyorum, sadece o anı hatırlamıyorum. Bir yaralı, camdan fırladığımı ve kolumu kaptırdıktan sonra ayağa kalktığımı söyledi.
 
Ondan sonrasını hatırlıyorum, ayağa kalktım, bir baktım kolum yok."
Kaza sonrası herkesin "kurtarın beni" diye bağırdığını anlatan Karadeniz, yaşananlar sırasında soğukkanlılığını kaybetmediğini sözlerine ekledi.

Van`dan Ankara`ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsünün önceki gün, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli mevkisinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi ölmüş, 38 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir