• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriye ve Afgan mültecilere Rahmet Eli uzandı- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN – Van Rahmet Eli Gıda Bankası, 32 Suriyeli ve 15 Afganistanlı aileye 25 bin 530 TL değerinde giyim yardımında bulundu.
 
Ailelerin derneğe gelerek ihtiyaçlarına göre giyim aldıklarını belirten Rahmet Eli Gıda Bankası Muhtaç Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, gün geçtikçe Van’a gelen mülteci sayısının arttığına dikkat çekti.
 
Özhan, 46 aileye yaklaşık olarak 25 bin 530 TL değerinde yardımda bulunduklarını belirterek,  “Gün geçtikçe mülteci aile sayısı artmaktadır. Özellikle Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle çok sayıda mağdur aile ilimize gelmeye devam etmektedir. Bizler de bu ailelerimize yönelik tespitlerimizi yaptıktan sonra temel gıda malzemesi, giyim, battaniye, yorgan, saba ve yakacak gibi yardımlarda bulunmaya çalışıyoruz. Bunun yanında bu ayın ilk haftasında giyim yardımına başladık. Ailelerimiz derneğimizin alt katında bulunan giyim mağazamızda gerek kendileri gerek çocukları için gönüllerince elbise ve ayakkabı seçebiliyor. Tabi biz buna bir sınırlama da getirmedik. İhtiyacı ne ise ona göre istedikleri giyim malzemesini alabildiler.” diye konuştu.
 
“Mülteci ailelere sahip çıkalım”
Her ay düzenli olarak bu ailelere gıda yardımında bulunduklarını da sözlerine ekleyen Özhan, hayırsever Van halkını da bu ailelere sahip çıkmaya davet etti.
 
Bu arada derneğe gelerek giyim yardımı alan mülteci aileler ise çektikleri sıkıntılarda hep Rahmet Eli Gıda Bankası’nı yanlarında gördüklerini belirterek, Dernek yetkililerine hayır duasında bulundular. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir