• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Bölge Hastanesinde yolsuzluk iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi Ortopedi ve Beyin Cerrahi Servislerinde yolsuzluk iddiası üzerine hastaneye müfettiş gönderildiği öne sürüldü. Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili M. Hakan Pamukçu, hastaneye iki müfettişin değil bir denetçinin rutin bir denetleme amacıyla geldiğini belirtti.
 
“Denetçi rutin bir denetleme için gelmiş”
Rutin işleyiş içerisinde Sağlık Bakanlığına bağlı denetçilerin, il sağlığı ve halk sağlığı müdürlüklerine belirli periyotlarla denetlemelerini yaptıklarını belirten Pamukçu, “Bize başvuran müfettiş değil bir denetçidir. Bize rutin bir denetim olarak geldiğini ifade etti. Tabi denetçiler geldikleri zaman ne için geldiklerini ifade etmek zorunda değiller. Bize herhangi bir yolsuzluk iddiasıyla geldiği söylenilen bir denetçi yok. Denetçi, sadece söz konusu Ortopedi ve Beyin Cerrahi Servisleri için değil genel bir denetim yapabilir. O onun bileceği bir durumdur.” dedi.
 
“Personelimizin yakınının şirket kurduğu bilgisi bizde yok”
Bölge Devlet Hastanesindeki bazı personelin kendi çocuğu adına paravan şirket açtığı ve yapılan ihalelerin bu şirketler ile yapıldığı iddiasına da cevap veren Genel Sekreter Vekili Pamukçu, “Herhangi bir personelin veya idarecinin çocuğunun veya bir yakınının şirket kurduğu ile ilgili bir bilgimiz yok. Bizim mevzuatımızda zaten ihaleyi yapan yetkilinin birinci derece yakınlarının herhangi bir kurumun ihalelerine katılma gibi bir hakkı yok. Şirketle ilgili bizim herhangi bir bilgimiz yok. Bizim bin 500’e yakın bir kadrolu personelimiz var ve birinci derece yakınlarının ve kendilerinin şirketin ortağı olup olmadıkları konusunda hepsini takip etmemiz söz konusu değil. Bu konuda da bize bir bilgi aktarılmıyor.” ifadelerini kullandı.
 
(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir