• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
ABD`li askerin Kur`an`a hakaretine Van`dan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Din Birsen Van Şubesi Başkanı Yusuf Adli, ABD’li bir askerin İslama hakaret edip Kur’anı Kerimi yere fırlatmasına tepki gösterdi. Adli, yaptığı basın açıklamasında ABD’li asker Ben Smith ile onun Kur’anı Kerime hakeretini alkışlayanları lanetledi.
 
Adli yaptığı açıklamada, “ABD’de eski bir asker olan Ben Smith,çay partisinin toplantısında yaptığı konuşma sırasında İslam’a hakaret edip,elindeki Kur’an-ı Kerim-in mealini yere fırlatmıştır.Yüce kitabımız olan Kur’an-ı Kerim mealini yere atmakla yetinmeyip kahkaha atmış ve  dinliyenleri tarafından alkışlanmıştır.” hatırlatmasında bulundu.
 
Din-Bir-Sen Van Şubesi olarak;ABD’li Ben Smith’i çirkin saldırısından dolayı şidetle nefretle kınadığını ve lanetlediğini ifade eden Adli, onu alkışlayan dinleyicileri de lanetlediklerini söyledi.
 
Bu saldırıların,Kur’an-ı Kerimin ışığını södürme ve müslümanların önünü kapatma çabası olduğunu ifade eden Adli, “Bu çirkin olay tüm islam alemini derinden yaralamıştır.Kur’an-ı Kerime düşmanlık edenler aslında Allah’a,Peygambere,meleklere ve tüm müslümanlara düşmanlık etmektedir.Bu çirkin saldırılar,senelerdir söndürülemeyen,önüne geçilmeyen ve gün geçtikçe parlayan Kur’an-ı Kerimin parlayan ışığını sündürme ve Müslimanların önünü kapatma çabasıdır.”
 
Bu çirkin saldırıların arkasında,Mescidi Aksayı işgal eden,Gazze’ye ambargo uygulayan, Irak, Afganistan,
Lübnanı işgal eden,Suriye’de müslümanları birbirine öldürten ve islam ülkelerinde ki müslümanları birbirine kırdırtmaya çalışan fitne ve fesatlık çıkaran müslüman kanı akıtan Siyonistlerin olduğunu ifade eden Adli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
“Yüce kıtabımıza yapılan bu çirkin saldırıyı yapanlara karşı bütün Müslümanları tepki göstermeye ve yapanları lanetlemeye davet ediyoruz.Eğer bu çirkin saldırılara karşı sesiz kalırsak daha şidetli saldırlar geleceğini bilmeliyiz.Bilmemiz gerekir ki İslam düşmanlarını cesaretlendiren Müslümanların bu tür çirkefliklere karşı sesiz kalmasıdır.
 
Din-Bir-Sen Van Şubesi olarak;Kur’an-ı Kerim’e iman etmiş ve gönül vermiş,Kur’an aşkıyla yanıp tutuşmuş bütün müslümanları;İslama,Kur’an-ı Kerim’e,Peygamberlerine,camilerimize ve tüm mükaddesatlarımıza yönelik yapılan her türlü saldırıları lanetlemeye davet ediyoruz.
 
Ey Kur’an ve İslam düşmanları şunu kesinlikle unutmayın.Sizin ne projeleriniz nede saldırılarınız bizi Kur’an-ı Kerimin ışığından ve İslamdan uzaklaştıramaz ve bu ışık veren nurdan ayıramayacaktır.” (İLKHA)
                                             

Bu haberler de ilginizi çekebilir