• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
`Kürt Sorunu ve İttihad-ı İslam`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa, Doğu-Batı Kardeşlik Platformu’nun yeni bir “Kardeşlik Buluşması” toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Kürt Sorunu ve İttihad-ı İslam”,  “İslami Dünya Görüşüne Göre Kürt Sorunu”, “Kürt Sorununa Çözüm Modelinin Temel Dayanakları” adlı konu başlıklarının müzakere edileceği Buluşmada ayrıca “çözüm süreci ve son gelişmeler” değerlendirilecek.

Geçtiğimiz yıllarda başta Bursa, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde gerçekleştirdiği “Kardeşlik Buluşmaları” ile Kürt sorununa çözüm arayan Doğu Batı Kardeşlik Platformu, periyodik toplantıların bir yenisini Bursa’da gerçekleştirecek. 31 Ocak Cuma günü saat 18.00’de Yeni Asya Vakfı’nda genel istişare toplantısı ile başlayacak olan Bursa Buluşması, 2 Şubat 2014 Pazar günü saat 11.00’de sonuç bildirgesinin açıklanacağı basın toplantısı ile sona erecek.

Bursa Buluşması öncesi açıklamalarda bulunan Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Sözcüsü Hasan Ünal, “31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Bursa Buluşması iki gün boyunca devam edecek ve 35 ilden STK temsilcileri katılacak. Amaç; Türkiye’nin dört bir tarafından STK temsilcilerini bir araya getirerek “Kürt Sorunu”na İslam kardeşliği temelinde gerçekçi bir bakış açısı kazandırmak ve bizatihi toplumun kendisini sorunun çözümünde özne yapmaktır. Gayemiz, İslam ortak paydasından hareketle 5 yıldır sürdürdüğümüz bu uzun soluklu çalışma ile değerlerimize yabancı aktörlerin etkisi altında ciddi savrulmalar yaşayan toplum kesimlerini kendi değerleri etrafında kenetlemektir. ‘Bursa Buluşması’, bu uzun soluklu yürüyüşün yeni ve önemli bir merhalesidir” dedi.

 Doğu-Batı Kardeşlik Platformu’nun düzenlediği “Bursa Buluşması”, 31 Ocak Cuma günü yapılacak “genel istişare toplantısı”nı takiben 1 Şubat cumartesi günü yapılacak “İslami Dünya Görüşüne Göre Kürt Sorunu”, “Kürt Sorununa Çözüm Modeli’nin Temel Dayanakları ve İttihad-ı İslam”  ve “Çözüm Süreci ve Son Gelişmeler” konulu 3 ayrı oturumla devam edecek.  Buluşma, 2 Şubat Pazar günü saat 11.00 da Bursa Büyükşehir Sosyal Tesislerinden Kayhan Döner Sofrası 2 No’lu Salonunda yapılacak basın toplantısı ile sona erecek. (Zeki Aras-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir