• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Pkk`li Çeteler İle Polisler Arasında Silahlı Çatışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen YDG-H çetesinin üyeleri Cizre’de yol kesip, kimlik sormaya devam ediyor. Yüzleri maskeli olan Pkk`li çete üyeleri, ellerinde sopa ve patlayıcı maddelerle Nur ve Cudi mahallerinde dolaşıp ilçe halkına örgütün propagandasını içeren dergileri de zorla para karşılığında satıyor.
 
Pkk`li çeteler son olarak bu akşam saat 21:00 sıralarında Cudi Mahallesi Nuh Nebi İlköğretim Okulu mevkiinde yol kesip vatandaşlara kimlik sorgusu yaptı.
 
Pkk`li çete üyeleri ellerinde uzun namlulu kaleşnikof silahlarıyla yoldan geçen araçları durdurmaya çalışması sırasında, olay yerinden geçen devriye polis aracı olayı fark etti. Halkı durdurup kimlik sorgusu yapan çete üyelerini farkeden polis olay yerine gitti. Polislerin geldiğini gören Pkk`liler polislere kaleşnikof silahlarıyla ateş açtı. Açılan ateş üzerine, polis de silahla karşılık verdi. Kısa bir sürede karşılıklı silahlı çatışma yaşandı. Saldırganlar daha sonra olay yerinden ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Ara sokaklara kaçan Pkk`li çete üyeleri ile polisler arasında kovalamaca yaşandı.
 
Mahalle arasında yaşanan kovalamaca da saldırganlardan 2 kişi polis tarafından yakalandı. Polis şahısların üzerinde yaptığı aramada 1 kaleşnikof uzun namlulu silah ile, 10 adet el yapımı patlayıcı ve çok sayıda örgütsel malzemeler ele geçirildi.
 
Yakalanan şahısların Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir