• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
 Operasyona Giden Polislere Hükümet Düşecek Telkini
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Akşam Gazetesi`nde yer alan habere göre, 17 Aralık tarihli operasyona ilişkin hazırlıklar, paralel yapının emniyetteki kadroları tarafından son dakikaya kadar gizli olarak yürütüldü. Aynı kadroların yönettiği operasyonda görev alacak takviye personelin seçiminde ise paralel yapılanmaya sempati duyan problem yaratmayacak isimler tercih edildi.
 
"25 ARALIKTA HÜKÜMET DÜŞECEK"

Buna rağmen bazı polis şefleri, usulsüz ve hukuk dışı işlemler nedeniyle, operasyona ilişkin tereddütlerini dile getirdiler.
 
İkna görevi ise paralel yapının emniyetteki "ağabeyleri" ile "Emniyetin imamı" diye adlandırılan isimlere düştü. İkna odalarında bire bir yapılan görüşmelerde, "Merak etmeyin 25 Aralık`tan sonra hükümet düşecek. Şimdi yan çizerseniz sonra çok pişman olursunuz. Operasyonlar tamamlanıp hükümet düşürüldükten sonra bu hizmetleriniz ödüllendirilecek" vaatlerinde bulunuldu.
 
Mahalle baskısı, örtülü gözdağı ve operasyonlar sonrası "terfi" rüşveti kullanılarak yapılan görüşmeler netice verdi ve tereddüt yaşayan personel ikna edilerek operasyona doğrudan veya dolaylı olarak katılmaları sağlandı.
 
GÖTÜRDÜKLERİ BELGELERİ GERİ GETİRDİLER

Paralel yapının emniyetteki ikna kadroları, hükümetin 17 Aralık operasyonuna direnç gösterip "kumpası" ortaya çıkarması ve görevden almaların başlamasının ardından da faaliyetlerini sürdürdü. Görevden alınan polis şeflerinden, operasyonla ilgili belgeleri beraberlerinde götürmeleri istenerek, "Merak etmeyin hükümet düştükten sonra görevlerinize döneceksiniz. Belgeleri burada bırakmayın, yeni hükümetle birlikte makamınıza dönerken getirirsiniz" telkininde bulunuldu.
 
Bu telkine uyan bazı polis şefleri, derin operasyona ilişkin dosyalardaki bir kısım belgeyi görevden ayrılırken beraberinde götürdü. Paralel yapının süreç içinde deşifre olmasının ardından oyuna geldiklerini anlayan bazı polisler, beraberinde götürdükleri belgeleri iade ederek pişmanlıklarını dile getirdi.
 
Akşam
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir