• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Hizbullah Cemaati ve HÜDA PAR’a Akılalmaz İftira
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel seçimler için hazırlanacak olan oy pusulalarındaki sıralamada Hüda-Par’ın kura çekimi ile birinci sırada yer alması, “Kara Propaganda”yı kendilerine meslek edinmiş çevreleri de harekete geçirdi.  ‘Basında Güven’ sloganıyla yayımlanan Milliyet Gazetesi büyük bir `habercilik başarısına!` imza atarak tamamen iftira ve karalama içerikli haberler yayınlamaya başladı.

Gazete, “… Kamuoyunda 1990’lı yıllarda Güneydoğu’da 10 bin kadar faili meçhulün ve domuz bağı ile işkence ile vahşi şekilde işlenen cinayetlerle adını duyuran Hizbullah…” iftirasında bulundu ve 10 bin fail-i meçhul cinayeti Hizbullah Cemaatine mal etmeye çalışarak yeni bir skandala imza atmış oldu.

Milliyet’in İftirası Daha Önce Çürütülmüştü

Kamuoyunda karanlıki bir algı oluşturma operasyonunun içinde olduğunu belli ettiren Milliyet Gazetesi, gerçek habercilik derdinde olsaydı daha önce ‘Domuz Bağı’ cinayetleri olarak kamuoyuna yansıtılan haberlerin aslını araştırır ve şimdiye kadar bir tek ‘Domuz Bağı’ cinayetinin dahi Hizbullah tarafından işlenmemiş olduğunu görecekti. Şimdiye kadar kimsenin dillendirmediği yeni bir iftirayı da gündeme taşıma gayretinde olan Milliyet 10 bin kadar faili meçhul cinayetten de Hizbullah Cemaatini sorumlu tutma yaftasına girişti.

Nitekim Hizbullah Ana Davası avukatlarından Hüseyin Yılmaz daha önce bazı televizyon kanallarında yaptığı açıklamalarda da, ‘Domuz Bağı’nın sadece bir animasyon resimden ibaret olduğunu ve gerçeklikle herhangi bir alakasının bulunmadığını belirtmişti. Yılmaz, “Öldürülen şahısların hiçbirinin adli tıp raporunda medyada yer alan domuz bağı diye tabir edilen ve birilerinin çizdiği şekilde infaz edilmediği görülecektir.” demişti.

HÜDA PAR’lı Said Şahin, Fehmi Koru’yu Hatırlatmıştı

Yine HÜDA PAR yetkililerinden Said Şahin CNN Türk televizyonunda canlı yayında kendisine yöneltilen bir soruya karşılık olarak “Hatırlanacağı üzere ‘Domuz Bağı’ iftirası ile ilgili olarak Gazeteci Yazar Fehmi Koru Fehmi Koru dışarı çıktığında aynen şunu söyledi, `Bize gösterilenlerin hepsi animasyondu. Biz canlı örneğini görmedik` Dolayısıyla animasyon üzerinden Hizbullah itham edildi. Hizbullah yetkilileri `biz hiçbir zaman domuz bağı kullanmadık` diyorlar. Bir defa dahi kullanmamışlar. Animasyon üzerinden Hizbullah`ın üzerine yakıldı. Psikolojik harekat diyorsunuz ya, işte bu psikolojik harekatı bu ülkede kimler tarafından becerildi bunu konuşmamız lazım. Yargı, medya nasıl brifinglerle etki altına alındı hatırlayalım.“ ifadelerini kullanmıştı

Hizbullah Cemaati ve HÜDA PAR’ı Karalama Gayreti

Milliyet Gazetesi’nin, Doğu ve Güneydoğu’da hatırı sayılır bir tabana sahip olduğu bilinen Hür Dava Partisine ve Hizbullah Cemaati’ne yönelik bu tür iftira içerikli haberler hazırlayarak, kamuoyunu yanıltma çabası içinde olduğu ve algı operasyonu oluşturarak İslami yapılanmaları karalama gayretinde olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.

Milliyet Gazetesi’in yayınladığı haberin tamamını Hürseda Haber okuyucuları için aşağıya alıyoruz...


Listenin başında Hüda-Par var! Hüda Par`ı kim kurdu?

Yerel seçimlerdeki oy pusulasındaki sıralama açıklandı. Listenin ilk sırasında Hüda-Par var. Akıllara ilk gelen soru Hüda-Par`ı kim  kurdu ve Hüda-Par`ın destekçileri kimlerdir. Hüda-Par hakkındaki detaylı bilgiyi sizler için derledik.

30 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimlere katılacak partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu. Oy pusulasındaki yerler için Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) siyasi parti temsilcilerinin huzurunda kura çekimi yapıldı.

Listenin 1 numarasına oturan parti ise Hür Dava Partisi oldu.

KAMUOYU PARTİYİ BÖYLE BİLİYOR

Hür Dava Partisi, kısa adıyla HÜDA-PAR kamuoyunda Hizbullah`ın devamı olarak bilinmekte.  Parti tarafından resmen reddilen ancak kurucu kadroların ilişkileri nedeniyle Türkiye Hizbullah`ının resmi partisi olarak anılan ve tabanı Kürt kökenli muhafazakar vatandaşlara dayanan partinin İslami bir çizgiyi savunuyor.

DOMUZ BAĞI CİNAYETLERİ

HÜDA-PAR, kamuoyunda 1990’lı yıllarda Güneydoğu’da 10 bin kadar faili meçhulün ve domuz bağı ile işkence ile vahşi şekilde işlenen cinayetlerle adını duyuran Hizbullah’ın siyasi uzantısı veya devamı olarak nitelendiriliyor.

Partiyi, 2012 mayıs ayında Yargıtay tarafından Hizbullah bağlantısı gerekçesiyle kapatılan Mustazaflar Derneği üyeleri kurdu. Kapatılan Mustazaflar Derneği’nin eski Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, HÜDA-PAR`ın da kurucu genel başkanı oldu.

HİZBULLAH BAĞLANTISINI REDDEDİYORLAR

Yılmaz gazetecilerin kendisi ile yaptıkları röportajlarda "Hizbullah bağlantısına şiddetle itiraz ederek, yeni bir sayfa açtıklarını" anlattı. Yılmaz, Hüda-Par’ın uzun bir hazırlık sürecinin ardından kurulduğunu, siyasi parti kurma fikrinin ilk defa 2009-2010 yılında Suriye’de Hamas liderlerinden Halid Meşal’le yaptıkları bir görüşmede gündeme geldiğini anlatıyordu.

2013 YILINDA KURULDU

HÜDA-PAR, 2013 yılında resmen kuruldu. Partinin tabanı çoğunlukla Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yer almakta ancak Batı illerinde de teşkilatlanma çalışmaları hızla sürmektedir.

HÜDA-PAR Kurucu Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz`dan sonra 1. Olağan Kongre sonucunda genel başkanlığa Zekeriyya Yapıcıoğlu geldi.

SEÇİMLERDE BAŞARI GÖSTEREBİLİR Mİ?

Siyasi İslamcı hareketler üzerine çalışmaları ile de tanınan Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, HÜDA-PAR`ın kuruluşu öncesinde yazdığı bir yorum yazısında partinin AK Parti ve BDP`den oy çalma olasılığını yorumlamıştı.

Çakır şöyle yazmıştı:

"Hüda-Par AKP’den oy çalabilir mi? 

Muhakkak çalacaktır çünkü her ne kadar tavan açıkça işaret etmemiş olsa da Hizbullah tabanının son 10 yılda büyük ölçüde AKP, kısmen SP’ye oy verdiği, referandumlarda da iktidar partisine paralel hareket ettiği düşünülüyor. Dolayısıyla Hüda-Par’ın AKP’den oy çalamaması, en azından kendi tabanını bile tatmin edemediği anlamına gelir. Kaldı ki son politikaları nedeniyle dindar Kürtlerin iktidar partisinden uzaklaştığı tespiti eğer doğruysa Hüda-Par’ın önünde ciddi bir fırsat var demektir.

Hüda-Par BDP’den oy çalabilir mi? 

Kuvvetle muhtemel çünkü geçen seçimlerde çok sayıda seçmenin sırf AKP’ye tepki duydukları için BDP’ye yönelmiş olduğunu duyuyoruz. Hüda-Par eğer Kürt sorunu konusunda tatminkâr çıkışlar yaparsa BDP’ye ödünç gitmiş bazı dindar oyları geri alabilir, en azından yeni yönelişlerin önünü alabilir.

Sonuçta Hüda-Par’ın (dolayısıyla Hizbullah’ın) kısa vadede PKK/BDP ile AKP’yi belli oranlarda sarsabileceğini ama yıkamayacağını düşünüyorum. Fakat eğer çok acele etmezlerse orta ve uzun vadede bu hareket ve parti daha güçlü bir aktör haline gelebilir."

HÜDA-PAR NE ANLAMA GELİYOR?

Partinin ismi Hür Dava Partisi ve kısaltaması ise alışıla gelenin aksine HÜDA-PAR.

"Hüda" Farsça Allah anlamına geliyor. Partinin ismindeki "Hüda" tanımlamasının Hizbullah yani Allah`ın Partisi`ne bir gönderme olduğunu ve Hüda-Par kısaltmasının da Allah`ın partisi anlamına geldiği de iddialar arasında.


(Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir