• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Cizre`de çeteler terör estiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK  - Yüzleri kapalı, ellerinde sopa ve patlayıcı madde olan PKK/BDP’li çeteler Cizre’de terör estiriyor.  Polislerin müdahale etmediği çeteler, yol kesiyor, kimlik sorguluyor kimi zaman da PKK’nın propagandasını yapan dergileri zorla satıyorlar.
 
PKK/BDP’li çeteler dün akşam saatlerinde sokaklarda adeta barikat kurarak vatandaşların önünü kestiler. Gelişi güzel, aramalar yapan ve ellerindeki sopalar ve patlayıcılar ile vatandaşları korkutmaya çalışan çeteler, PKK’nin dergilerini de vatandaşlara zorla sattılar.
 
Adının açıklanmasını istemeyen bir vatandaş “Akşam saatlerin de amcamın evine gidecektim Cudi Mahallesi’nde yüzleri kapalı  15 -20 kişilik grup yolumu keserek aracımı durdu. Önce kimlik sorgulaması yaptı daha sonra ellindeki dergiyi almama istediler.   Yüzleri maskeli ve elerinde patlayıcı ve kalaslar bulunan şahıslar mahaleyi sürekli rahatsız ediyor.” dedi.
 
Cizre sokaklarında eşkıyalık yapan bu kişiler,  başta HÜDA PAR olmak üzere İslami sivil toplum kuruluşlarının binalarına saldırılar düzenliyor. Saldırılarını daha ileri götüren PKK’nin sokak çeteleri, geçtiğimiz aylarda kadın ve çocukların olduğu evlere gece saatlerinde Molotoflu ve bombalı saldırlar düzenlemişlerdi. Cizre sokaklarında kol gezen bu çetelerin bu güne kadar yakalanmamış olması akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor.(İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir