• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
"Van, AK Parti ve BDP'de aradığını bulamadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Seçim çalışmaları çerçevesinde katılmış olduğu mahalle toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş, bu memleketin AK Parti ve BDP’yi denediğini ancak aradığını bulamadığını ifade etti.

 

Van’a seçilecek belediye başkanının, vizyonu ve bunu gerçekleştirmek için gerekli prensip ve kuralları olması gerektiğini ifade eden Erbaş, “Adayların hizmetine talip olduğu kentin, sosyal ve kültürel özelliklerini çok iyi bilmeli, takip edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalıdır. Belediye başkanı seçilmek için vaat ettiği tüm talepleri, seçildikten sonra, koltuğa oturduğunda da unutmamalı, yerine getirmelidir. Makamının kapısı vatandaşa her zaman açık olmalı, ulaşılamayan değil, vatandaşla iç içe olan biri olmalıdır. Kentin ve yaşayanların sorunlarını yerinde dinleyen ve zamanında çözüm getiren biri olmalı, temsil ettiği kentteki insanlarla birlikte yaşadığını unutmamalı, onların dertlerini ve sevinçlerini paylaşarak hissetmeli ve onlardan biri olmalıdır.” dedi.

 

Bir belediye başkanı nasıl olmalı?

Ayrıca Belediye başkanı olarak seçilecek olan şahsın adil, haktan ve halktan yana, şeffaf ve güvenilir olması gerektiğine de vurgu yapan Erbaş, “Verdiği sözleri tutmalı, kararlı ve dürüst olmalı, ekip çalışmasına yatkın, önerilere ve fikirlere açık olmalı, teknolojiyi, dünyadaki gelişmeleri, kentleşme ile ilgili yenilikleri yakından takip etmeli, kendini sürekli yenilemelidir. Yeniliklerde ve hizmetlerde öncü olmalı, olayları objektif değerlendirerek, doğru analiz etmeli ve doğru kararlar almalıdır. Mücadeleci bir ruha sahip olmalı ve hiçbir zorluktan yılmamalı, hızlı düşünme, karar verme ve karar alma yeteneğine sahip olmalıdır. Kibar, anlayışlı ve uzlaşmacı bir tavır sergilemeli, cesur olup, kararlarının arkasında durmalıdır. Partiler üstü hizmet vermeli, din, dil, ırk ayrımı gözetmemelidir. Onurlu ve gururlu olmalı, tek başına değil, vatandaşıyla birlikte hareket etmelidir. İnanç değerlerine bağlı, helal-haram düsturuna göre hareket eden, çalıp, çırpmayan bir anlayışa sahip olmalıdır.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir