• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Göl ve Süphan`a Karşı Kayak Tesisi Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Gevaş Kaymakamlığı tarafından KDV dahil 4 milyon 578 bin 400 TL`ye ihalesi yapılan Abalı Kayak Merkezi`nin 2. etap telesiyej tesisi ağustos ayı sonunda hizmete giriyor. Daha önce teleski tesisi hizmete giren kayak merkezi yapılan son çalışmalarla ulusal ve uluslararası yarışmalara hazır hale getirilmeye çalışılıyor.

Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İzzettin Polat ile birlikte Abalı Kayak Merkezi`nde incelemelerde bulundu. İlk olarak yeni kurulan telesiyej tesisini inceleyen ve yüklenici firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi alan Karaloğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte telesiyejin bulunduğu 2 bin 960 rakımlı Artos Dağının zirvesine çıktı. Bölgede incelemelerde bulunan Karaloğlu, kayak yaparken zirvede çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşların dinlenebileceği kafeterya tesisinin de yapılması talimatını verdi.

Kayak Merkezindeki incelemelerini tamamlayan Vali Karaloğlu, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sepetli telesiyej tesisinin kısa süre içinde tamamlanarak 2011-2012 kayak sezonuna yetişeceğini belirten Karaloğlu: "Abalı Kayak Merkezi yeni sezonda, amatör ve profesyonel kişilerin kaymaktan keyif aldığı ve kayarken de Van Denizi ile Süphan Dağı`nı seyredebileceği muhteşem bir yerdir. Türkiye`nin çok güzel pistlerinden biri olacak" dedi.

Pistlerde düzeltmelerle birlikte yukarı çıkmak için araç yolu da yapılacağını ifade eden Karaloğlu, kayak sezonunu uzatmak istediklerini bildirdi. Tesislerin faaliyete girmesiyle birlikte Abalı Kayak Merkezi`nin gelecekte, Türkiye`de adından çokça söz ettiren önemli kayak merkezlerinden biri olacağını ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti: "Snowtrak sıkıntımız var. Yeni bir snowtrak almak için de Kayak Federasyonumuz ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüştük; sezon başlayana kadar snowtrakı getireceğiz. Burası aynı zamanda çocuk ve gençlere yönelik bir eğitim merkezi. Abalı Kayak Merkezi; Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın kullanacağı eğitim merkezlerinden birisi olacak. Biz geçen yıl çocuklarımıza kayak elbisesi ve kayak malzemesi takımları almıştık. Bu sene de onları almaya devam edeceğiz. Biz artık Van`dan dünya çapında kayakçılar çıkmasını istiyoruz." dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu`nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan yarışmalardan birinin de Van`da yapılması için Federasyon Başkanının söz verdiğini anımsatan Karaloğlu: "Telesiyej tesisinin bitmesini bekliyorduk. Telesiyej tesisi de bitti. İnşallah önümüzdeki şampiyonalardan biri İlimizde olacak." şeklinde konuştu.

Van Milletvekili Gülşen Orhan da yaptığı açıklamada, projelerin hayata geçmesi noktasında zorluklar olmasına karşın sonuçlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bunun için Van Valisi`ne teşekkür eden Orhan: "Yatırımların sonuçlanması, hayata geçmesi noktasında çok hızlı bir süreç yaşıyoruz. Valimizle birlikte 2-3 yıldır Abalı Kayak Merkezi`nin faaliyete geçmesi için çok büyük çaba sarf ettik. Şu anda son aşamasına geldik. Van Gölü`ne, Süphan Dağı`na bakışıyla, Türkiye`de bu kadar görsel olan başka bir tesis yok herhalde. Bu Tesisten hem amatör, hem de profesyonel olan kayakçılar faydalanabilecek. Burada bir konaklama tesisine de ihtiyaç var. Umarım marka olan özel bir müteşebbis tarafından buraya konaklama tesisi de yapılır." dedi.

Fikret Özkan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir