• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Tesettür Bayanın Şiarıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Toplumda her geçen gün artan ahlaki çöküntü nedeni ile ülke genelinde Mustazaf Der tarafından tesettür seferberliği başlatılırken bu bağlamda yurdun dört bir yanında tesettür seferberliği ile ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yaşanan zulmün ortadan kalkması ve gasp edilen hakların yeniden iadesi için başlatılan seferberliğe Mustazaf-Der Van Şubesi "Tesettüre Özgürlük" adı altında imza kampanyası başlatarak destek verdi. İskele Caddesi Hz. Ömer Camii önüne kurulan imza standına halk yoğun ilgi gösterirken, kampanyaya herkesimden vatandaşların destek vermesi dikkat çekti.


Başörtüsü Siyasi Bir Simge Olarak Algılanmamalı

Başlatılan imza kampanyası hakkında bilgi veren Mustazaf-Der Van Şube Başkanı Av. M. Mehdi Oğuz Başörtüsünün inancın gereği olduğunu ifaden ederek, "Bir bayan rüşt yaşına geldiği vakit örtünmeli. Anayasalar çerçevesinde bu konuyla ilgili konulan yasaklar kaldırılmalı" dedi.

Halkın önünde ciddi İslami sorunların olduğunu belirten Oğuz, bu sorunların kalkmaması halinde toplum da ahlaki çöküntünün ve bozulmaların muhtemel olduğunu ifade ederek, ``başörtüsü bir inanç meselesidir. Bu nedenle insanlar inançları gereği örtünüyorlar. Başörtüsü bu nedenle siyasi bir simge olarak algılanmamalı`` diye belirten Oğuz " Dünya Müslümanlarına baktığımız vakit, Müslüman kadının kimliği, ırkı, dili ne olursa olsun ergenlik çağına girdiği vakit örtündüğünü görüyoruz. Bu da başörtüsünün inancın bir parçası olduğunun göstergesidir" şeklinde konuştu.

Bu Zulüm Kabul Edilemez Bir Durumdur

Cumhuriyetin kurulmasından bu yana Müslümanlar hep sindirilmek ve toplumdan soyutlanmak istenmiştir diyen Oğuz " Devlet yıllar boyunca Müslümanlarla bir itişme kakışma mücadelesi vermiştir. Son 20 yıl içerisinde başörtüsüne ve inançlı insanlara yönelik baskılarda bunu rahat bir şekilde görebiliyoruz. Özellikle Üniversitelerde, kamusal alanlarda yok sayılmaları amaçlanmıştır. Bu bir zülümdür. Bu zulümler kesin olarak kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle, bizlerde her alanda inanca özgürlük kapsamında böyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu an da başörtüsü için birçok şeyden muaf tutulan bayanların mücadelelerine sabırla devam etmelerini istiyoruz. Bu konuda karalı olsunlar. Şunu da bilsinler ki böyle çalışmalarla onların her zaman yanlarında yer alacağız" dedi.

En Önemli Sorunlar Hala Kalkmış Değil
Halkın yüzde 99`unun Müslüman olduğu bir ülkede insanların çoğunun ister örtülü olsun ister olmasın başörtüye karşı olmadıklarını görüyoruz diyen Oğuz " hükümet kurulduğundan bu yana, Müslümanların inançlarına yönelik ciddi birçok engelin kalktığını görebiliyoruz. Ancak en önemli sorunlar hala kalkmış değil. Bir başörtüsü ya da 12 yaşındaki çocukların kur`an dersi alabilmeleri gibi ciddi sorunlar henüz halledilmiş değil. Bu nedenle Hükümet tarafından gündemde yeni bir anayasa çalışması var. Bu yeni anayasa değişikliği için yeni kararların alınması lazım. Özellikle başörtüsüne yönelik ciddi adımların atılması lazım. Bunlar oluşuncaya dek, imza kampanyalarıyla ve çeşitli etkinliklerle sesimizi duyurmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Başörtüsü Müslümanların Şiarıdır
İmza kampanyası ile ilgili görüşlerini aldığımız İlahiyatçı Abdülcelil Candan Hoca ise, STK`lar tarafından başta almaları gereken tedbirlerden bir tanesinin de başörtüsü olduğunu ifade ederek " Başörtüsü Müslümanların şiarıdır. Başörtüsü olmayınca bayanlar ibadetlerini rahat bir şekilde yapamıyorlar. Allah`u Teâlâ(cc) yarattığı her şey için bir örtü yaratmıştır. Nasıl ki bir meyvenin kabuğu olmaksızın bozulması muhtemel ise, eşrefi mahlûkat olan insan için de Allah (cc) da bir örtü yaratmıştır. Bu şekilde hareket edipte insanların böyle konularda bilinçlenmeleri için çalışmalarda bulunan Mustazaf Der başta olmak üzere tüm STK`ları tebrik ediyorum" dedi.

Çünkü Örtü Bir Davettir
Tüm dinlerde örtünün olduğunu belirten Candan Hoca "Ateist ideolojiler hariç tüm dinler ve ideolojilerde örtü vardır. Gerek Budizm de olsun, gerek Hıristiyanlıkta olsun başörtüsü var. Özellikle şu an da dünyanın en barbar insanları olan Yahudilikte dahi başörtüsü mevcuttur. Ancak örtü İslam da bir şiardır. Müslüman olan bir bayanın ergenlik çağına girmesiyle örtünmesi gerekir. Çünkü örtü bir davettir. Çünkü tarihte başörtüsü için yapılmış birçok mücadele vardır. Ve bunun en güzel örneklerini Peygamber (sav)`in hayatından görmek mümkündür" şeklinde konuştu.

Hükümetin Çalışmaları Yeterli Değil
Başörtüsü konusunda hükümet tarafından ilerlemelerin kaydedildiğini belirten Candan Hoca "Bu gün yarından iyidir. Yarın bu günden iyi olacaktır. Özellikle üniversite ortamlarına baktığımız vakit öğrenciler üniversiteye başörtülü olarak girebiliyorlar. Ancak hükümetin çalışmaları yeterli değil. Hükümet her zaman böyle konularda bir adım önde olması gerek. Her günün diğer günlerden iyi olması gerek" ifadelerini kullandı.

Burhan Teke - İLKHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir