• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Kozluk`ta Tesettür Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Tesettür seferberliği kapsamında Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından hazırlanan "Örtünme Hakkı Kutsaldır" yazılı afişler Batman`ın ardından Kozluk`ta da birçok sokak ve caddeye asıldı.

Batman Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi İlim-Der (Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Mustazaf-Der in başlatmış olduğu ve hak ve özgürlükler platformunun destek verdiği tesettür seferberliği kapsamında bastırılmış olan afişleri kozluk çarşı merkezi ve üç yol mevkiinde dükkânlara ve belirgin yerlere astı.

Mustazaf-Der tarafından başlatılan tesettür seferberliği birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla devam ederken, Batman`da 12 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi İlim-Der, başörtüsü yasağına dikkat çekmek amacıyla Kozluk`un birçok sokak ve caddelerinin yanısıra ev ve işyerlerine "Okuma hakkı engellenemez, İlköğretimde, lisede, üniversitede her yerde örtünme hakkı kutsaldır" yazılı dövizler astı.

Daha öncede imza kampanyasıyla seferberliğe destek verdiklerini açıklayan dernek yetkilileri "tesettür her alanda özgürleşinceye kadar bizler vazgeçmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Tesettur-Seferberligi_1313573170.jpg (600×450)
İsmail Tufan-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir