• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Kar yağışı halkı sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş'ta sabahın erken saatlerinde etkili olmaya başlayan  kar yağışı halkı sevindirdi. Yağan kar yağışı her yeri beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle bereketin geldiğini ve uzun zamandan beri Muş'un üzerinde etkili olan kirli havanın yok olacağını dile getiren halk kar yağışının  her açıdan faydalı olacağını söyledi

 

Sanayide esnaflık yapan Mehmet Çözgen, "Karın yağması çok güzel bir olay. Muş halkı olarak karın yağması için dua ediyorduk.Yağış ile hem hava temizleniyor hem de hava  sıcaklığı artıyor. Ben sanayide çalışıyorum. Oto kaporta ve boya işi yapıyorum. Araçları zımpara yaptığımda elimin altındaki su buz tutuyordu. Şimdi ise bayramdır bir an önce gidip işimi bitirmem lazım. Allaha şükürler olsun!'' dedi.

 

İzzet Ural ise "Kar yağışı nedeniyle çok sevindik. Kar temizliktir, oksijendir. Kalorifer dumanının kent üzerinde oluşturduğu kirli hava temizleniyor. Bu aralar Muş'ta su sıkıntısı da vardı. Sular kesiliyordu.  Kar'ın yağmasıyla hem su sıkıntısı giderilecek hem de barajlar dolacak. Yağış ile beraber bereket gelecek inşallah'' diye konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir