• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Eski bakanlar `örgüt yöneticiliği`yle suçlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
17 Aralık operasyonuyla ilgili haklarında fezleke hazırlandığı iddia edilen bakanların, hazırlama aşamasında olan iddianamede "örgüt yöneticisi" olarak yer alacağı iddia ediliyor.
 
Al Jazzera Turk`ün iddiasına göre, soruşturmayı yürüten Savcı Celal Kara, eski bakanlar Muammer Güler, Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan`ı hazırlayacağı iddianamede "örgüt yöneticisi" olmakla suçlayacak. Eski bakanların, iddianamede ‘suç örgütünün hiyerarşik yapısı içinde’ yer aldığı savunulacak.
 
Celal Kara, bakan çocukları, iş adamı Reza Sarraf ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkındaki iddianameyi yazmayı sürdürüyor.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 17 Aralık’ta aralarında üç bakanın çocuklarının da olduğu 94 kişi gözaltına alınmıştı. Savcı Celal Kara tarafından yürütülen soruşturmada eski İçişleri Bakanı Muammer Güler`in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 24 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir