• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Batman`da Suriye katliamı lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde saat 12.30’da kitlesel basın açıklaması yaparak Suriye’de yaşanan katliamları lanetledi.
 
Tek çözüm ittihadı İslam`dır
Basın açıklamasında ilk sözü alan Memur Sen Başkanı M.Şafi Özperk, Suriye’de yaşanan bu katliam görüntülerinin daha önce Bosna’da, Halepçe’de, Hama’da yaşananların tekrarı olduğunu belirterek, “Ancak dünya buna sessiz kalıyor. Müslüman Batman halkının vicdanı olarak buradayız.” dedi.S
 
uriye’de akan kanın sadece Esed’in eline bulaşmadığını, onunla işbirliği yapan herkesin eline bulaştığına değinen Özperk, “Bu vahşetlerden bizi kurtaracak olan tek umudumuz ittihadı İslam`dır. Tek çözüm İttihadı İslam`dır.” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Batman’daki Suriye Can okullarında eğitimci Abdulmecid Ali Kürtçe yaptığı konuşmada, Müslüman oldukları için Allah’a şükür ettiklerini ve Suriye halkının Allah’tan yardım beklediğini söyledi. Suriye halkına karşı katliam yapanların sadece Esed, Rusya vs. küfr güçleri olmadığını, Müslümanların Müslümanları katlettiğini ifade etti.“
 
Görüntüler, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınacak”
Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu adına basın açıklamasını okuyan Özgür Der Başkanı Mehmet Şat, Baas rejiminin Suriye’de işlediği insanlık suçlarının işkence fotoğraflarıyla bir kere daha belgelendiğini söyledi.
 
Tüm dünyayı sarsan bu görüntülerin insanlık tarihine kara bir leke ve büyük bir utanç olarak kazınacağını ifade eden Şat, bu fotoğrafların Beşşar Esed’in Suriye’yi bir baştan bir başa ‘Ebu Gureyb’e dönüştürdüğünün yeni bir delili olduğunu belirtti.
 
“Esad rejimi uluslararası kamuoyundan cesaret alarak bu vahşeti yaptı”
Esad rejiminin uluslararası kamuoyundan cesaret alarak bu vahşeti yaptığını dile getiren Şat, "Görüntülerle oynanmadığı İngiltere’deki bir laboratuarda ortaya konduktan sonra uzmanlarca incelenerek hazırlanan raporda öldürülenlerin 20-40 yaş aralığında, bir öldürme yöntemi olarak aç bırakılmış, türlü işkence yöntemleri uygulanmış ve boğularak öldürülmüş yaklaşık 11 bin insandan oluştuğu tespit edilmiştir. Raporu hazırlayan komisyon üyelerinin daha önce yargılanmış diktatörlerin yargılanma süreçlerinde bulunmuş saygın hukukçulardan oluşması raporu daha da güçlendirmektedir.” diye konuştu.
 
"Esed, insanlık tarihinin görmüş olduğu en büyük zalimdir”
Esed’in insanlık tarihinin görmüş olduğu en büyük zalimler arasındaki yerini çoktan aldığının altını çizen Şat, Esed’in bu rapor ve belgeler üzerinden uluslararası mahkemelerce ivedilikle yargılanması sağlanarak, Suriye’de yaşanan vahşetin en azından devam etmesine engel olunması gerektiğini vurguladı.
 
Basın açıklamasına katılan Batman’daki Suriye Can Okulları öğrencileri arabça dövizler taşıdı. 
 
(M.Fatih Akgül / Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir