• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Belediyenin borcunu öğrenmek için dilekçe verdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Hür Dava Partisi Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan ve ekibinden oluşan bir heyet, belediyenin borçları öğrenmek için dilekçe verdi.
 
Belediyenin Yazı İşleri Müdürlüğüne dilekçelerini veren HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Adayı Burhan Aslan, "Bizler şeffaf bir belediyeciliğin olabilmesi için halk ve yönetim arasında hiçbir şeyin saklı kalmaması prensibi ile Ağrı Belediyesinin borçlarını öğrenmek için dilekçe ile başvuruyoruz." dedi.
 
Dilekçeyi teslim etmeden önce belediye binası önünde kısa bir açıklama yapan Burhan Aslan, Belediyeyi kazanmak için çalışmalar yürüttüklerini, 8 kişiden oluşan bir AR-GE ekibi ile ciddi projeler hazırladıklarını söyledi.
 
Tüm girişimlere rağmen Ağrı Belediyesinin borçlarını öğrenemediklerini belirten Aslan, "Hür Dava Partisi olarak Ağrı Belediyesine talibiz. Belediyeye talip olduğumuzdan dolayı, ekonomist, avukat ve mühendislerimizden oluşan 8 kişilik AR-GE birimi kurduk. Ve ekibimiz ciddi projeler hazırlamaktadırlar. Bizler yapabileceğimiz projelerimiz için talip olduğumuz Ağrı Belediyesinin ne kadar borcunun olduğunu öğrenmeye çalıştıksa da öğrenemedik. Bu borç sır gibi saklanıyor. Bilgi edinme yasası kapsamında elimizdeki dilekçe ile belediyenin borcunu öğrenmek için başvuruda bulunacağız. 15 iş günü içersinde yasal olarak bize cevap vermeleri gerekiyor. Kürdistan Bölgesindeki AK Parti ve BDP’li belediyelerin borcunun ne kadar olduğu halk tarafından bilinmemektedir. Şuanda bu dilekçe ile Belediyeye başvuracağız, halkımızın bu konuda bilgisinin olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.  (Hasan Özbay/Ömer Adıgüzel - İLKHA)
 
                        
 
                       
 
                        
  
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir