• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mağdurlar adına Bakan Avcı'yı destekliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

HABER MRK- Milli Eğitim Bakanlığı’nca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 71. ve 92. maddelerine ilişkin, 28 Şubat döneminde işten atılan mağdur öğretmenlerin atamasını sağlayan kararnamenin onaylanmasını,  geç kalınmış olumlu bir adım olarak gördüklerini ve Bakan Nabi Avcı’yı desteklediklerini belirten Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, daha binlerce mağdur öğretmen olduğunu dile getirdi.

 

Mağdurlar arasında ayrım yapılmasın!

28 Şubat sürecinde ister istifa etsin isterse işten atılsın, tüm memurların ayrım gözetilmeksizin haklarının verilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini kaydeden Avcı, “Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Resim, Din Kültürü, Sınıf ve Rehberlik branşlarında 4 öğretmenin açıktan ataması yapıldı. Bu öğretmenlerimiz 15 gün içerisinde görevlerine başlayacaklar. Darısı haksız ve hukuksuz bir şekilde görevlerine son verilen, binlerce müstafi öğretmenimizin ve memurlarımızın başına.” diye konuştu.

 

Müstafi sayılanlar üvey evlat mı?

Geçen yıl çıkarılan ‘Torba Kanun’daki düzenlemenin müstafi sayılan memur ve öğretmenlerin hiçbirine, görevine geri dönme hakkı vermediğini belirten Avcı, “Kendisi yahut eşi başörtülü olduğu için veya namaz kıldığı için, dini vecibelerinden dolayı disiplinsizlik bahanesiyle psikolojik baskıya uğramış, soruşturma ve sürgünlerle istifaya zorlanmış on binlerce memur, hükümete kızgın ve küskündür. 12 yıllık Ak Parti hükümeti 28 Şubat kararlarının telafisi bağlamında sınıfta kalmıştır.” dedi.

 

Hakların iadesi yavaş işliyor!

Ak Parti hükümetinin 28 Şubat mağduriyetlerini çözmek için 2006, 2012 ve en son 2013 yılında yasal düzenlemeler gerçekleştirdiğini fakat her düzenlemenin eksik ve hatalı içerikler nedeniyle mağdurların kahir ekseriyetinin yarasına merhem olamadığını söyleyen Avcı, “ Hakları iade edilen 28 Şubat mağduru çoğu memurun da 12 Eylül darbe döneminde yayınlanan yönetmelik durduğu için, aynı sıkıntı ile karşılaşacaklarını bildikleri için, ya geri dönmemişler, ya da döndükleri  yerde sıkıntı çekmektedirler. Öte yandan sosyal güvenlik primlerini kendileri ödeyenlerin paralarının kendilerine iade edilmesi gerekirken, yeni düzenlemede bu husus da eksik bırakılmış. Oysa ki YAŞ kararıyla atılanlara verilen hakların aynısının, 16 yıldır mağduriyet yaşayan tüm memurlara da verilmesi gerekiyor. Hükümetin bu duyarsız ve çifte standartçı yaklaşımdan vazgeçmesini istiyoruz.” dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir