• DOLAR 32.485
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2474.871
  • ...
Uygulamalı proje eğitimlerinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Proje Koordinasyon Merkezi EURO Bitlis tarafından düzenlenen “Uygulamalı Proje Eğitimleri” açılış programı düzenlendi. Program, kursiyerlere eğitimin verileceği Bitlis Oya Havare İlk Öğretim Okulu konferans salonunda gerçekleşti. Düzenlenen programa katılan ve AB projeleri uzmanı Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, eğitim alacak 60 öğretmene projenin ve proje yapmanın önemini anlattı.
Vali Yurdakul, Proje Eğitimi Katılımcılarının proje yazma ve uygulama döngüsü konusunda yeterli donanıma sahip olmaları ve neticesinde Bitlis ilinin gelişimine büyük katkılar sağlayacak Avrupa Birliği projelerinin ortaya çıkması hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:
“Proje yapma kursu yaklaşık 15 senedir ülkemizin gündemindedir. Özellikle yapmış olduğum okul ziyaretlerinde arkadaşlarımızın heyecanlı olduğunu gördüm. Bu PCM eğitimi sürücü belgesi eğitimi gibidir. Önünüze gelen her sorun bu sayede daha sistematik, daha analizi yüksek kabiliyetle daha hızlı bir şekilde çözülecektir.
Her sorunu düzgün bir şekilde ortaya koyup sonuç odaklı çalışmanıza etki edecektir. Bu proje döngüsü eğitimi okullarda eğitim kalitesini arttırmak olarak değil aynı zamanda gelecekteki kariyer planlamanızı yapmanız için büyük bir önem arz ediyor.

 

Kısacası bu eğitimler hayatınız boyunca kullanabileceğiniz altın bir anahtardır. Bu bakımdan ben öncelikle bu cesaret ve girişiminizden dolayı kutluyorum. Bu eğitimi veren arkadaşlarımız ise bir yandan bıkmadan usanmadan proje hazırlarken diğer yandan da siz değerli arkadaşlarımıza bu eğitimi veriyorlar.”

 

Proje yapan bir arkadaşımızın yürüyüşünün değiştiğini kendine güveni geldiğini ifade eden Yurdakul, “Avrupa Birliği sürecinin bize ne gibi bir katkısı olacak? Diye bir soru soruluyor. Ben sürekli şunu söylüyorum: ‘Avrupa Birliği süreci bize paradan daha çok değerli, meslek sahibi ve kariyer sahibi olmaktan önemli olan bizlere proje yapmayı ve sorunlarımızı çözmeyi öğretiyor’ Bu süreçlerden bir tanesi de proje döngüsü kursudur. Yapılan programlardan bir tane proje yapan arkadaşımızın yürüyüşü bile değişiyor. Ben emeği geçen herkese ve eğitimlere katılan arkadaşlara başarılar diliyorum”  şeklinde konuştu.

 

Proje eğitimi açılışına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İlçe Kaymakamları, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ve öğretmenler katıldı.(Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir