• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mersinli muhtarlar TEDAŞ'tan şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin merkezde görev yapan muhtarlar, mahallelerinde sokakları aydınlatan lambaların yapılmamasından dolayı Mersin’de elektrik dağıtan Toros Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi yeni ismi ile Enerji SA’dan şikayetçi. Muhtarlar adına açıklama yapan Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen,  TEDAŞ’ın görevini yapmamasından dolayı vatandaşa kendilerini ifade edemediklerinin altını çizdi.

 

Yaşananlara tepki göstermek amacı ile Mersin Muhtarlar Derneğine bağlı muhtarlar Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi. Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, mahallelerinde yaşanan aydınlatma lamba sorununa dikkat çekme amacı ile bir basın açıklaması yaptı.

 

Gülgen basın açıklamasında, TEDAŞ’ın değiştiği yeni Enerji SA’dan, elektrik malzemelerinin, ampullerinin olmadığından dolayı şikayetçi olduklarını belirtti.

 

Şikayetlerini Mersin ve Ankara’daki tüm yetkililere bildirdiklerini aktaran Gülgen şunları kaydetti: “4-5 aydır her gün bize 15 gün içerisinde eksikliklerin tamamlanacağı söyleniyor. Şuanda 6 aya yakındır bizim mahallelerimizdeki sokak lambaları yanmıyor. Armatörlerimiz bozuk. Biz bunu defalarca TEDAŞ’a bildirdik. Yani şuandaki Enerji SA, 'malzememiz yok. 3-4 ay bu sıkıntıları böyle çekeceksiniz.” diyorlar.  Biz de halkımıza bunu anlatamıyoruz. Vatandaşlar muhtarlıklara geliyor ve muhtarlarımız ile kavga ediyorlar.”

 

Vatandaşın her gün kendilerine sokak lambalarını şikayet ettikleri söyleyen Gülgen bazı şikayetleri ise şöyle sıraladı: “Evimin önünde lamba yanmıyor, çocuklarımız sabah erken okula gidiyorlar, akşamleyin geç geliyorlar. İşe giden bayanlar şikayetçiler. Taciz, hırsızlık, kapkaççılık oluyor. Başıboş köpeklerin saldırısına uğruyorlar. Halkımız bundan şikayetçi. Onun için biz biran önce TEDAŞ’ın malzemelerini tedarik etmesini istiyoruz.” diyerek talepte bulundu.

 

TEDAŞ’ın elektrik fatura tahsilatına da tepki gösteren Gülgen şöyle devam etti: “TEDAŞ aynı gün gelip okumayı yapıyor. Tahsilatı da bir gün eksik olursa faizini alıyorlar. 3 gün geç kalırsanız gelip elektriğinizi kesiyorlar. Bu konuda malzeme ve insan eksikliği yok. Ama vatandaşa hizmette bu eksiklik var.”

 

Bazı muhtarlar ise, yanlarında getirdikleri sokak lambaları yanmayan sokak listelerini göstererek bu aksaklığın biran önce giderilmesi gerektiğini vurguladılar.
Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, valiliğe verdiği dilekçeyi basın mensuplarına dağıttıktan sonra basın açıklaması sona erdi.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir