• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
"Hükümetin dev projelerinde vurgun İddiası"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul'da yapımına başlanan 3. köprü ve havaalanı bölgelerinde, aracılar vasıtasıyla gerçekleştirilen toplu arsa ve arazi alımlarını gündeme getirdi.

 

Kaleli, 3. köprü ve havaalanı bölgelerinde aracılar vasıtasıyla yapılan arsa ve arazi alımlarının yanı sıra, kamulaştırmalar üzerinde ortaya atılan spekülasyon ve vurgun iddialarını Meclis’e taşıdı.

 

Kaleli, dev projelerle ilgili ortaya atılan iddialar üzerine hem Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanıtlaması istemiyle çapraz kontrol amaçlı soru önergesi hazırladı.

 

Kaleli’nin projelerle ilgili TBMM gündemine getirdiği önergelerde, şu ifadeler yer alıyor: “Hükümetin dev projeleri arasında yer alan 3. köprü ve havaalanı bölgelerinde aracılar vasıtasıyla spekülasyon kuşkusu yaratacak toplu arazi alımları yapılmış mıdır? Buralarda alım yapanlar gerçek alıcılar mıdır? Yeni köprü ve havaalanı bölgesinde alım yapan kişi, kurum, şirket, medya yöneticisi ve firmaların, bürokratik ve siyasi bağlantılarla arsa vurgunu yaptıkları iddiaları yeterince incelenmekte midir? 3. Köprü ve havaalanı bölgesinde arsa alımı yapanlar arasında vergi borcu olanlar ile vergi affına uğrayanlar var mıdır?”   (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir