• DOLAR 32.212
  • EURO 35.032
  • ALTIN 2512.457
  • ...
SON DAKİKA
Cezaevinde hastalanan Yasin Demir için kampanya başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - 28 Şubat sürecinden sonra İslami faaliyetleri dolayısıyla tutuklanıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve yaklaşık 13 yıldır cezaevinde bulunan Yasin Demir, cezaevinde Hepatit B ve Delta Süper Enfeksiyonu hastalıklarına yakalandı ve rahatsızlıkları kronikleşti.
 
Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik odada tutulan Demir, hastalığı raporlandırılmış olmasına rağmen, Adli Tıp Kurumu ve Ankara Numune Hastanesi’nden ‘tedavi edilebilir’ raporu almış ve cezaevinde kalmaya mahkûm edilmiştir.
 
Günden güne rahatsızlığı şiddetlenen Demir, zor günler geçirmektedir. Son olarak CHP heyetinin hasta mahkûmlar üzerinde yaptığı araştırmalar neticesinde tahliye edilmesi gereken isimler arasında yer almış, buna rağmen girişimler sonuç vermemiştir.
 
6411 sayılı kanun değişikliği ile tahliye edilmesi gereken Demir, kendisine tahliye kapısını açacak raporu Adli Tıp Kurumu’ndan alınamamaktadır. Adli Tıp Kurumu’nun ihmalleri daha önce de birçok mahkûm üzerinde görülmüş, ancak ağır koma halleri ve ölümler neticesinde hasta mahkûmlarla kamuoyu tanışabilmiştir. Adalet Bakanlığı, keyfi rapor verme veya vermeme konusuyla yakından ilgilenmeli, devlet kuruluşlarının siyasi kararlar verebileceğini değerlendirmeli ve hasta mahkûmlara yönelik ağır insan hakkı ihlalini ortadan kaldırmalıdır.
 
Bu konuda Adalet Bakanlığı’nı göreve çağırıyor, Yasin Demir’in sağlığı üzerinde derinlemesine ve titiz bir araştırma yapılarak tahliye edilmesini diliyor, başlattığımız imza kampanyasıyla bu durumu tüm hasta mahkûmlara da bir girişim olması ümidiyle kamuoyuna sunuyoruz. bu imza kampanyasına sizlerin de desteğini bekliyoruz.
 
Kampanyayı başlatan Zeynep BOZDAŞ
(Şükrü Gündüz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir