• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Basel Müslüman Topluluğu`ndan Kudüs etkinliği-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - Siyonizm’e hizmet eden emperyal güçlerin, Mısır, Suriye, Bangladeş, Arakan, Pakistan, Irak ve Afganistan gibi İslam dünyasının farklı bölgelerinde açtığı yaralar sonucu oluşan kaos, çatışma ve kan, İslam Ümmetinin dikkatini bu ülkelerdeki gelişmelere çevirmesine neden olurken, Siyonistlerin işgaliyle karşı karşıya olan Kudüs’ün esareti unutulmayla yüzyüze kaldığı şu günlerde, Basel’de 7 yıl önce eğitim ve sosyal alanda faaliyet yürüten Basel Müslüman Topluluğu, anlamlı bir etkinlik düzenledi.
 
Uniun Salonunda saat 13.00’de düzenlenen etkinlik, Döttingen Diyanet Cami İmamı Mustafa Şeker’in Kur’an tilavetiyle başladı.
 
Birçok cami, dernek ve vakıfın katkı sunduğu etkinlikte Basel Müslüman Topluluğu adına Almanca bir sunum yapan İtalyan asıllı Müslüman Doktor Claudio Malik Bottoni, Müslümanların birbirinin derdiyle dertlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu etkinliği bu hususa binaen düzenlediklerini belirtti.
 
Topluluk adına Türkçe sunum yapan Başkan Aziz Osmanoğlu ise, ümmetin Kudüs meselesini unutmaya başladığına dikkat çekerek, Kudüs`ün sahiplenmenin zaruretine değindi. Ümmetin, Siyonist İsrail’in esareti altında bulunan Kudüs konusuna daha fazla eğilmesi gerektiğini ifade eden Osmanoğlu, Kudüs’te yaşayan Müslümanların sorunlarını yerinde görmek ve kutsal beldenin sahipsiz olmadığını göstermek için son 3 yıldır grup halinde ziyaretler gerçekleştirdiklerini aktardı. Bu yıl 29 Mayıs’ta yapacakları seyahate katılmak isteyenlerin şimdiden kayıt yapabileceklerini söyleyen Osmanoğlu, etkinlikten elde edilen gelirin bu seyahat sırasında ihtiyaç sahiplerine teslim edileceğini sözlerine ekledi.
 
5 saat süren etkinlikte Hilmi Aksoy, Filistin üzerine yazılmış şiir okurken, Grup Kudüs İslam Şehidleri üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.
 
Geçen yıl toplulukla birlikte Kudüs seyahatine giden 47 kişilik grubun arasında yer alan Topluluk müdavimlerinden Aysun Erarslan’ın, seyahat sırasında edindiği izlenimleri slayt gösterisi eşliğinde solundakilerle paylaşmasının ardından, hayırseverlerin beraberinde getirdiği ve Filistinli fakir ve muhtaçlar yararına satılan ikramların yenilmesiyle program sona erdi.
 
Öte yandan etkinlikte gözden kaçmayan bir başka önemli husus ise, İsviçreli İnsan Hakları aktivislerin kurduğu Solidarite Palestine adlı kuruluşun açtığı stand oldu. Standta Gazze’den getirdikleri ürünleri satıp, gelirini Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine verdikleri öğrenilen iki bayan aktivistin, “Israelische Produkte Nein danke! İsrail’in ürettiği ürenler mi, hayır teşekkürler!” yazılı, üzerinde ürünlerden kan damlayan resim bulunan boykot broşürleri dağıtmaları takdir topladı. (Basri Özmen - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir