• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
ÜST Düzey NSA Yetkilisinden ABD`de Paralel Yapı İtirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan istihbarat örgütü NSA`nın, bilimkurgu filmlerini aratmayan teknolojilerle sıradan insanlardan büyük ülkelerin devlet liderlerine kadar herkesin telefonunu dinlediği, maillerini okuduğu ortaya çıkınca ABD Başkanı Baracak Obama yeni bir güvenlik stratejisi oluşturmak için kolları sıvadı. Nitekim en son Alman Başbakanı Angela Merkel`in telefonunun dinlediği ortaya çıkınca iki ülke arasında kriz yaşanmıştı. Almanya "no spy" anlaşması için ABD`yi zorlamış ancak Washington buna yanaşmamıştı. Obama sonunda baskılara boyun eğerek -veya boyun eğmiş gibi yaparak- önceki gün iç ve dış istihbarat başkanlarıyla yaptığı nihai görüşmenin ardından "Bir daha müttefiklerimizi dinlemeyeceğiz" şeklinde tarihi bir açıklama yaptı.

YASALARI ES GEÇİYOR

Obama`nın açıklaması uluslar arası kamuoyunu ikna etmediği gibi içerde de cumhuriyetçilere inandırıcı gelmedi. Obama`yı NSA üzerinden vurmaya çalışan, önemli cumhuriyetçi haber sitelerinden Drudge Report üst düzey bir NSA çalışanı olan Bill Binney`nin ilginç ifadelerine yer verdi. Daha önce ABD`nin dinleme faaliyetini totaliter devlet faaliyetine benzeten Binney bu kez "ABD artık bir polis devletidir" ifadesini kullandı.

"PARALEL YAPI VAR"

Kendi blogundan bazı belgeler paylaşarak onlar üzerinden yorum yapan Binney`nin, NSA`nın, mahkemeleri ve yasaları aşarak kendi kurallarını koyan bir "paralel yapı" (Parallel Construction) olduğunu söylemesi dikkat çekti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir