• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
‘Başbakan, Hizbullah Sanıkları İçin Suçsuz Yere içerdeler Deseydi…’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
17 Aralık operasyonu ve devamında yaşanan olaylar üzerine ortaya çıkan ‘Hukuk eliyle hukuksuzluk’ faciaları günbegün ifşa olurken, Hizbullah Cemaati davasından zulme uğratılıp cezalandıran mazlum ve Mustazafların durumları görmezden gelinerek ‘üç maymun’ oynanmaya devam ediliyor.
 
Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşma esnasında söylediği “Suçsuz yere içerde yatan çok insan var” sözleri birçok kesim tarafından kendileri için söylenmiş gibi algılandı. Başbakan’ın sarf ettiği sözlerle ilgili bir yorum da Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı’dan geldi. Altaylı, “Başbakan`in veya başdanışmanının ‘içeride suçsuz yere yatan çok insan var’ demesi veya ‘TSK`ya kumpas kuruldu’ demesi de yargıya müdahale değil mi?” diye sordu.

Yargıya müdahale söylemleriyle gündemi kendi lehlerine çevirmeye çalışanlara yönelik eleştiride bulunan Altaylı, “Başbakan veya başdanışmanı bu sözleri başka bir dava veya başka sanıklar için de söylese aynı coşkuyla alkışlayacak mıydınız? Mesela ‘Hizbullah sanıkları’ için veya ‘El Kaide tutukluları’ için söylese o zaman da böyle bir tavır mı sergileyecektiniz? Yoksa o zaman, ‘Başbakan yargıya müdahale ediyor’ diye kıyameti mi koparacaktınız?

Sakın yanlış anlamayın, ne Ergenekon sanıklarının, ne Balyoz hükümlülerinin tamamının suçlu olduğunu düşünüyorum. Ne de bu davalarda gerçek bir adaletten söz edilebileceğine inanıyorum. Ben sadece bir ilkeden, bir duruştan bahsediyorum. Çünkü ilke yoksa olmaz. Dün Cemaat`le kol kola girip bugün Cemaat`e sövmek ne kadar ilkeli bir davranışsa, siyasetin adalete müdahalesine lehimize olduğu zaman izin vermek hatta tutunmak da o kadar ilkelidir.” şeklinde yazdı. (Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir