• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6'ncı Büyükelçiler Konferansının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Bakan Davutoğlu, 11 ülke olarak Suriye Ulusal Koalisyonu ve muhalefetin Cenevre'ye katılmasını arzu ediyoruz.

 

Bakan Davutoğlu Cenevre-2 hakkında şunları söyledi: “Cenevre-2’den önce Türkiye olarak yoğun bir diplomasi yürüttük. Bu çerçevede dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yanı sıra bugün Suudi Arabistan ve Katar Dışişleri bakanlarıyla telefonla görüştüm. 11 ülke olarak Suriye Ulusal Koalisyonu ve muhalefetin Cenevre'ye katılmasını arzu ediyoruz. Hem ön şart olmaksızın katılacağım diye propaganda yapacaksınız hem de toplantıdan kısa bir süre önce tam yetkiye sahip geçiş yönetimi kurulması kararına taban tabana zıt bir cevap vereceksiniz. Bu tamamen Cenevre-2 katılmama anlamına geliyor. Türkiye olarak insani yardım koridorunun bir an önce açılması gereklidir." 

 

Suriye’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞID) arasındaki çatışmaların Türkiye sınırına yansıdığı yönündeki soruya cevap veren Bakan Davutoğlu şunları aktardı: "Suriye’nin kuzeyinde olanlar açıktır. Önce Suriye rejimi bombalıyor. Kendisi karadan saldırıya cesaret edemediği için bombalıyor Suriye muhalefet mevzilerini. Sonra da IŞID unsurları giriyor. Açık bir işbirliğiyle karşı karşıyayız. Suriye muhalefeti ise acımasız bombardımana direnirken diğer taraftan da IŞID’le mücadele ediyor.”

 

Harran'da dün Akçakale'den gelen vatandaşlarla görüştüğünü dile getiren Bakan Davutoğlu, "Pek çok vali, koordinatör vali ve diğer yetkililerle de görüşme yaptım. Bu konuları ele aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu konuda açıkçası uluslararası toplum da Suriye meselesi ile ilgili ülkeler de bir sınavla karşı karşıyadır.” diye belirtti.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir