• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Muş'ta 85 küçükbaş hayvan telef oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Merkeze bağlı Suluca köyünde meydana gelen hayvan ölümleri köylüleri korkutuyor. Kent merkezinden 15 kilometre mesafedeki Suluca köyünde İzzettin Solgun'a ait naylon ahırda 85 küçükbaş hayvan telef oldu.
 

 

Akşam geç saatlere kadar hayvanların tamamen ayakta olduğunu ve herhangi bir sıkıntının olmadığını belirten Hayvan sahibi İzzettin Solgun, sabah naylon ahırın kapısını açtığında hayvanların tamamen telef olduğunu gördüğünü söyledi.
 

 

Maddi imkânları olmadığı için koyunları yaptığı geçici çadır ahırda barındırmak zorunda kaldığını kaydeden Solgun, şunları söyledi: “Biz köylüler olarak geçimimizi büyük ölçüde hayvancılık yaparak sağlamaya çalışıyoruz. Ben de varımı yoğumu sattım ve 85 tane koyun aldım. Ancak maddi imkânlarım yetersiz olduğu için ahır yapamadım. Hayvanlarımı geçici olarak kurduğum naylon ahırda besliyorum. Sabah geldiğimde bütün hayvanların telef olduğunu gördüm. Şu anda benim hiçbir hayvanım kalmadı.”
 

 

Teknik ekiple birlikte olay yerine gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar, “İhbarın ardından görevli arkadaşlarımız ile birlikte köye geldik yaptığımız ilk incelemelerde zehirlenme belirtilerine rastladık. Fakat daha kapsamlı bir araştırma için laboratuar çalışması yapacağız. Hayvanlardan alınan numuneler incelenmek için Elazığ’a gönderildi. Burada şunu da vurgulamak isterim.

 

Hayvanların hepsi küpeli fakat sigortaları yok. Eğer TARSİM’den yararlanılsa idi hasarın tamamı karşılanırdı. Biz yine de vatandaşımıza yardım edebilmek için gerekli çalışmayı yapacağız.” dedi.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir