• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ezanı Güzel Okuma Yarışması Finali Mardin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, 8. Türkiye ezanı Güzel Okuma Final Yarışmasının final bölümünün Çarşamba Günü Mardin`de yapılacağını açıkladı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla 2004 yılından bu yana Hafızlık, Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma ile Şiir, Makale ve Hutbe yazma yarışmaları yapıldığını kaydeden Coşkun, "2011 yılında da kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Kur`an Kursu öğreticileri, imam-hatipler ve müezzin kayyımlar arasında "Hafızlık", "Kur`an-ı Kerimi Güzel Okuma" ve " Ezanı Güzel Okuma" yarışmaları düzenlenmiştir. Belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge yarışmaları yapılmıştır." Dedi.

Ezanı Güzel Okuma bölge yarışmaları sonucunda da bölge birincilerinin katılacağı, VIII. Türkiye Ezanı Güzel Okuma Final Yarışması 17 Ağustos 2011 Çarşamba günü saat 13.30`da Mardin Merkez Fuat Yağcı Camii`nde yapılacak. Yarışmalarda dereceye giren görevlilerin ödülleri, 01 Ekim 2011 tarihinde Ankara İlinde yapılacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde protokol huzurunda verilecek.

Mehmet Arasan - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir