• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
4 Minareli Olarak Planlandı, 2 Minare Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de her yıl Hacca giden insanların bağışlarıyla yapımı süren Hacılar Camii inşaatının tamamlanması için maddi desteğe ihtiyaç duyulduğu ve hayırsever vatandaşların bağışlarını beklediği belirtildi.

Merkez Hacılar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaeddin Bucuka, daha önce tek minareli küçük bir camii olarak tasarlanan Hacılar Cami`nin, Bingöl`de 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen depremde yıkıldığını, yerine 6 Nisan 2004 tarihinde yeni bir temelin atıldığını söyledi.

16 küçük, 4 yarım ve 1 ana kubbeden oluşan caminin 4 minareli olarak planlandığını dile getiren Bucuka, maddi imkânsızlıklar nedeniyle camiye 2 minarenin yapıldığını belirtti.

Cami inşaatı için maddi desteğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bucuka: "Cuma namazları inşaat halinde olan caminin zemin katında kılınıyor. İnşallah teravih namazlarını da burada kılacağız. İnşaatı yüzde 75 oranında tamamlanan camimizin bitmesi için 1 milyon 500 bin liraya ihtiyaç var. Bunun sağlanması için sürekli vatandaşların bağışlarını bekliyoruz. Cami tamamlandığında ilimizin en büyük camisi olacak ve iç mekânda 5 bin kişi aynı anda namaz kılabilecektir. Bu camimizin özelliği Hacca giden insanların parasıyla yaptırılmış olmasıdır. Bu nedenle `Hacılar` adını almıştır. Her yıl hacılarımız bu camiden uğurlanmaktadır. Bu nedenle burayı Hacılar Külliyesi olarak da kullanmayı düşünüyoruz. Bunun için hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir