• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Risale-i Nur`u Anlama ve İstifade Etme Üzerine Dersler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhammed Şakir / İnzar Dergisi
 
Ey Kari!

"Risale-i Nur külliyatından nasıl daha fazla istifade edebilirim? Nasıl okumalı, nasıl çalışmalı ve nasıl anlayalım?" diye soruyorsun. Lillahilhamd. Benzer birçok soruyu başka kardeşlerden de almaktayız. Buna seviniyoruz. Çünkü bu, aynı zamanda Risale-i Nur ve Üstad`a olan ilgi ve alakanın da alameti sayılır. Gerçekten risaleler, hususen de muhtevî olduğu imanî bahisler bakımından bu ilgi ve alakayı ziyadesiyle hak etmektetir.

Risale-i Nur Külliyatı, yalnız Türkiye insanının değil, bugün dünyanın birçok ülkesinde muhtelif seviye ve tabakalarda insanların gündeminde olan -hem nazarî hem amelî yönü ile- aksiyoner bir eserdir. Ne kadar haberdarız bilmiyorum; ama yüzlerle ifade edebileceğimiz araştırma ve incelemeye konu olmaktadır. Birçok hareket, cemaat ve hatta partinin stratejisine, politika, siyaset ve umumî vizyon belirlemesine ilham dayanağı olmakta, yol yordam gösterip ufuk açmaktadır. Binaenaleyh Risale-i Nur Külliyatı, eğitimden iktisada, siyasi ve kültürel tercihlerden sosyal aktivitelere, din, ilim, amel ve ahlakî prensiplere kadar birçok açıdan -dünden daha fazla- ilgi odağı olma pozisyonunu korumaktadır.

Bugün iyice ortaya çıkmıştır ki, insanlar, mezhep ve meşreplerine, dinî veya siyasî dünya görüşlerine ya da sonu gelmeyen muhtelif ihtiyaçlarına göre Üstad’a ve fikirlerine yaklaşmakta, bu açıdan faydalanma yollarını aramaktadırlar. Bu, beraberinde risk taşıyan bir faydalanma arayışıdır. Çünkü maksatların çokluğu ve çeşitliliği nisbetinde yollar zuhur eder. Bu cümleden olmak üzere, iyi niyetle yaklaşanı olduğu gibi, istismarcı bir niyet ve anlayışla yaklaşanı da olur ve vardır. Bugün piyasada Risale-i Nur`un te`lif maksadıyla uyuşmayan birçok yaklaşımın varlığından haberdarız. Üstad`ın fikrî bütünlüğüyle kavgalı olmasına rağmen Üstad`dan ve Risale-i Nur`danmış gibi hareket halinde olan bazı eğilimleri biliyoruz. Bu yönde öteden beri sistemin yapageldiği teşvikli girişimlerin de farkındayız. Ve daha fazlasına da......
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir