• DOLAR 32.264
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2404.702
  • ...
Cezalandırıcı değil `önleyici` teftişler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Yeni Teftiş Yaklaşımı ve 2014 Yılı Teftiş Yapılacak Alan ve Sektörler Bilgilendirme Toplantısı’ BTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
İş dünyasının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 2014 yılında teftiş yapacağı sektörler ve teftiş yapılacak konular hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan İş Teftiş Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teftiş politikasının temelini, çalışma mevzuatının ilgili taraflarca doğru şekilde algılanması ve uygulanması ile ‘önleme’ kültürünün geliştirilmesi oluşturmaktadır. İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca yürütülen teftiş, denetim, izleme ve bilgilendirme faaliyetlerinin amacı, ‘insan odaklı’, koruyucu, önleyici teftiş modeli ile risklerin belirlenerek ortadan kaldırılması, çalışma ortamının iyileştirilmesi ve iş yerlerinin çalışma mevzuatına uygun hale getirilmesine katkı sağlamaktır” diye konuştu.
 
2014 yılı içerisinde de aynı yaklaşımla teftiş ve rehberlik faaliyetlerine, bin kişilik donanımlı, dinamik ve etkin bir kadroyla devam edileceğini belirten Yaşar Ata, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’na bağlı 5 Grup Başkanlığı’nca yürütülecek olan programlı teftişlere ilişkin olarak, Grup Başkanlıklarınca Ocak ayında, 15 ilde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapıldığını söyledi.
 
Toplantının devamında, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli İş Müfettişi Yasin Sezer ve Melih Akkoyun tarafından 2014 yılında yürütülecek olan programlı teftişlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Son kısımda ise İş Teftiş Bursa Grup Başkan Yardımcıları Ali Yazar ve Ömer Faruk Uslu ile sunum yapan müfettişler, toplantıya katılanların sorularını yanıtladı. (Veysi Siyah - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir