• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Öğrenci annelerinden 'Medrese Saldırısına' tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Geçtiğimiz günlerde Ergani’ye (Erxenî) bağlı Tahya (Sallıca) köyünde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırıya uğrayan Nebi Zülküf Medresesi’ne destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Medresede İslami ilimler tahsil eden öğrencilerin yakınları, medreseyi ziyaret ettiler.  Öğrenci yakınları burada yaptıkları açıklama da saldırıların kendilerini yıldıramayacağına vurgu yaptılar.

 

Medreseye yapılan saldırıya tepki gösteren Gülten Şahin, bu tür saldırıların Hz. Adem’den günümüze kadar devam ettiğini hatırlatarak, “Bu medreseyi Allah için yaptık. 8 çocuğum var. Hepsi Allah ve peygamber yolunda feda olsunlar. Hepimiz canımızı Allah yolunda feda etmeye hazırız. Bu medresede çocuklarımız okuyor ve kötü yola sapmıyorlar. Hz Zeynep, Hz Fatma, Hz Aişe gibi İslam’a canımızı feda ederiz. İslam ve Kur’an yolunda her şeye hazırız. Kâfirler ne yapıyorlarsa yapsınlar.” Dedi.

 

Medresenin çocuklarının İslami yaşantılarına büyük bir etki yaptığına vurgu yapan Sabiha Şahin ise, “Çocuklarımız medreseye gitmeden önce kötü davranışlar sergiliyorlardı. Şimdi ise ahlakları güzelleşti. Çocuklarımızdan razıyız ve istiyoruz ki herkes çocuğunu medreselere göndersin.” İfadelerini kullandı.

 

Medrese saldırısının kendilerini yıldıramayacağının altını çizen Dürdana Mete’de, “Zalimler sanmasınlar ki bizi korkutuyorlar. Bizim başımız daima diktir. Biz Allah ve Resulünün yolunu takip ediyoruz. 3 oğlum var. Hepsi de Allah yolunda şehid olsunlar. Kâfirler bizi tanısınlar. Bizler Halık olan Allah’ın askerleriyiz. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz.” Diyerek medrese saldırılarına tepkisini dile getirdi.

 

Yetkililerin bu saldırılara bir çözüm bulması gerektiğini ifade eden Saliha Karaduman “Kardeşlerimiz, çocuklarımız medresede İslami dersler öğreniyorlar. İslami çerçevede ahlaki olgunluk kendilerinde meydana geliyor.  İslami eğitim alan çocuklarımızı hiç kimse engelleyemez. Yetkililerin buna bir çözüm bulması lazımdır.” Dedi.

 

Medrese yapımı için kendi tarlasını bağışladığına dikkat çeken Pakize Karaduman ise, olamayarak, “Ben medrese arazisini Allah rızası için bağışladım. İslam için, Yüce Allah için bağışladım. Allah’u Teâlâ Müslümanlara hayırlı bir kapı nasip etsin. tarlam olsa bir o kadarını daha feda etmeye hazırım.  ” ifadelerine yer verdi.

 

Bu saldırıların insanların şahsında Kur’an’a yapıldığına işaret eden Songül  Karaduman, tepkisinin devamında, “Allah’a şükürler olsun ki onun ümmetiyiz. Allah bizi Kur’an ve sünnetten ayırmasın. Allah’ın izniyle bizler malımızla canımızla mücadele ediyoruz. Tuzak kuran zalimleri Allah hidayet nasip etsin. Hidayet nasip etmezse bizden uzak onların belasını versin. Allah’ın yardımı bizimledir. Bu medreseye canıyla, malıyla yardım edenlerin Allah hayrını kabul etsin. Allah’ın izniyle bizler ‘Ya Allah' dersek Allah bizim derecemizi yükseltir. Bu saldırıyı yapanların asıl amacı şahıslar değil, saldırı Kur’an-ı Kerim’e yapılmıştır. Allah zalimlere fırsat vermesin. Bizler malımızla, canımızla, evlatlarımızla bundan sonra daha fazla çalışacağız.” Diyerek menfur saldırıya tepkisini dile getirdi. (M. Veysi Tosun - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir