• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Köy yolunu kendi imkânlarıyla yapıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Ergani ilçesine bağlı 120 hanelik Özbilek (Memelan) köyünün yolu yıllardır yapılmayı bekliyor. Köy sakinleri yollarının yapılması için başvurdukları belediyenin kendilerine sadece kepçe verdiklerinden yakınarak, kendi yollarına yapmaya karar verdiler.

 

Bundan yaklaşık 5 ay önce köy yolunu yapmaya karar veren Memelanlılar,  kendi aralarında para topladı. Köy sakinleri 10 Bin 400 TL’ye kiraladıkları kepçeyle yoldaki taşları kırdılar. Köy sakinlerinden temin edilen 20 traktörle köyün 4 km’lik yolunu toprak ile dolduran köylüler hummalı bir çalışma yürütüyor. Yoldaki taşların kırılmasından sonra belediyeye başvuran köy sakinleri belediyenin kendilerine sadece kepçe verdiğini; traktör ve işgücü ihtiyacını da kendi imkânlarıyla karşıladıklarını belirttiler.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Hakkı İnce köy yolunu maddi imkânsızlıklara rağmen kendi çabalarıyla yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “5 ay önce köy yolundaki taşları kırmak amacıyla 10 Bin 400 TL masrafla kiraladığımız iş makinasıyla köy yolunun yapımına başladık. Bu parayı köylülerin maddi durumunu göz önünde bulundurarak topladık.” Dedi.

 

Köy yapımı için köylülerin büyük fedakârlık yaptığını dile getiren köy muhtarı İnce bazı köylülerin koyunlarını bile sattığına altını çizrek, “Yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bizim imkânlarımızla yapılacak köy yolu fazla kullanışlı olmayacaktır. Yolun daha sağlam ve kullanışlı olması için yetkililerin de köy yoluna katkı sağlamasını istiyoruz.” Dedi.

 

Memelan köyü sakinlerinden Mehmet Kaya ise, köy yolunun bugünkü şartlarda kendi yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirterek; “Benim evim köyün 500 metre uzağında. Evimin önüne yol gitmediğinden dolayı satın aldığım eşyaları, hayvanların yemini, ekmeklik unu sırtlayarak eve götürmek zorunda kalıyorum. Özellikle kar yağışlarında eşya temininde ve bunları eve taşımada büyük zorluk çekiyorum.” Diyerek içinde bulundukları zorluklara dikkat çekti.  (M. Veysi Tosun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir