• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Karatay'da 16'ncı emekli konağı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Karatay ilçesinde emeklilerin aktif hale gelmesini sağlamak amacıyla 16'ncı Emekli Konağı ve internet Evi, Karakulak Mahallesine kazandırılıyor.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapılan Emekli Konakları ile yıllarca çalışarak iş yaşantısına son veren emeklilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, yılların verdiği yorgunluk ve streslerini üzerlerinden atabilecekleri ve kendilerine ait bir mekâna kavuştuğunu söyledi.

 

Hançerli, “Yapılan bu konaklarda emeklilerin rahat edebilmesi için her türlü imkânlar sunulurken, emekliler burada birbirleriyle sohbet edip çaylarını yudumlayarak gazete ve kütüphane köşesinden yararlanma imkânı buluyor.” dedi.

 

Karakulak Mahallesine emekli konağı ihtiyacı olduğunu hissettiklerini ifade eden Hançerli, internet evi, çay ocağı, okuma salonu ve yeşil alanıyla güzel bir mekânı kazandırdıklarını dile getirerek kısa bir zamanda tamamlanması beklenen Karakulak Emekli konağı ile beraber Karatay’da emekli konağı sayısının 16’ya yükseldiğini vurguladı.

 

300 metrekare alana sahip Karakulak Emekli Konağı’nın yaklaşık 450 bin TL'ye mal olduğunu kaydeden Hançerli, emekli konağının hayırlı olmasını dilerken yapılan bu tesisin korunması noktasında ise daha duyarlı olunmasını istedi.   (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir