• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
"Alo Küpe Hattı" hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Gıda  Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri işbirliği ile ülke genelinde uygulamaya geçen "Alo Küpe Hattı" Bingöl’de Vali Taşyapan’ın katılımıyla hizmete girdi.

 

Bingöl Merkez Çobantaşı köyündeki Doğan Koç Damızlık Sığır İşletmesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Selahattin Mersin, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız ile çok sayıda davetli katıldı.

 

"Alo Küpe Hattı"nın ücretsiz olarak çiftçilere hizmet vereceğini söyleyen Taşyapan ‘’Hastalık kontrolünün etkin yapılması, hayvan hırsızlıklarının önlenmesi ve küpeleme işleminin bütün hayvan yetiştiricilerine ulaşabilmesi amacıyla kurulduğunu ifade etti.

 

“Hayvancılıkta en önemli iş, hayvanlarımızı kayıt altına almaktır.” diyen Taşyapan, ‘’Hem yetiştiricilerimizin her türlü teşvikten yararlanması için bu gerekli hem de hayvan hareketlerinde hayvanların bir kimliği kayıtlara girmiş oluyor. Dolayısıyla hem hırsızlıklara karşı koruma hem başka amaçlara karşı koruma hem de teşvik sisteminden faydalanabilmesi için de bu numaraların mutlaka kayıtlara girmesi lazım." dedi.

 

Alo Küpe Hattı sayesinde büyükbaş hayvan besiciliği yapan çiftçilerin, bulundukları yerden başka bir yere gitmeden telefonla hayvanlarını kayıt altına alabileceklerine vurgu yapan Vali Taşyapan,"Vatandaşımız çağrı merkezini aradığı zaman kayıtları alınıyor, daha sonra ilgili birimlere iletiliyor. İlgili kurumdaki görevlilerin cep telefonlarına mesaj olarak gidiyor. Daha sonra görevli arkadaşlar istenilen bölgeye giderek hayvanı kayıt altına alıyorlar. Üreticilerin yeni doğan yavruyu 20 gün içerisinde ilgili birimlere bildirme zorunluluğu var. Besicilerimizin, vatandaşlarımızın işlerini hızlandırmak, işlerinde kolaylık sağlamak için Türkiye'nin her yerinden 444 26 96 numaralı telefondan arayarak ücretsiz olarak işlemlerini yapabilirler." şeklinde konuştu.

 

Küpe takılması amacıyla tören alanına getirilen 4 günlük buzağıyı biberonla besleyen Vali Taşyapan, buzağının boynuna bir de altın takarak sahibine bereketler getirmesini (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir