• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Eğitim Sen Batman Şubesi ne yapmaya çalışıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Geçtiğimiz hafta sonu LGBTİ (Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) Derneği üyelerini Batmana davet ederek “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler" adlı panel düzenleyen ve büyük bir skandala imza atan Eğitim Sen Batman Şubesi, Kürt halkından özür dilemek yerine tepki gösterenlere saldırdı.

 

Kendini ve paneli savunmakta zorlanan Eğitim Sen yönetimi, panelle ilgili cevap vermek ve toplumdan özür dilemek yerine tepki gösterenlere saldırması dikkat çekti.

 

Şube Başkanı Bülent Hatun adına yapılan açıklamada, “Cinsel yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrencilerin Sorunları” panelinin ötekileştirmeye, ayrımcılığa ve tekçi zihniyete karşı yapıldığı iddia ederek, “Amacımız demokrasi, eşitlik, kardeşlik, dayanışma ve paylaşım kültürünü geliştirmektir. Tüm farklı kimliklerin herhangi bir dayatma ile karşılaşmadan eşitlik temelinde bir arada nasıl yaşayabileceği tartışılmıştır. Bizler Eğitim Sen olarak tüm ezilen kesimlerin sesi olduğumuzun bilincindeyiz.” denildi.

 

Ahlaksızlığa ve iğrenç panele tepki gösteren kesimlere cevap vermek yerine iftira ve hakaret etmeyi seçen Eğitim Sen, “Amacı içinde yaşadığımız anti-demokratik düzenin sürdürülmesi olan farklı kesimler asılsız iftiralarla panelimiz hakkında linç kampanyası başlatmışlardır. Herkes bilmelidir ki; sendikamıza yöneltilen karalama kampanyası faşizmin ta kendisidir.” şeklinde hezeyanlarda bulundu.

 

Eğitim Sen açıklamasında, sapıklığa teki gösterenleri Devletin Kürt halkına yıllarca yaptığı yöntemlerel itham etme iddiasında bulunarak, “Devletin yıllarca Kürt halkının sindirmek, yok etmek ve katletmek için kullandığı yöntemler; bu kesimler tarafından kullanılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

 

Çok farklı kesimler, STK’lar ve basından gelen tepkileri görmezden gelen Eğitim Sen, tepkileri yerel seçimlere bağlaması ve demokrasi mücadelesi verenlere yapılan saldırılar olarak lanse etmesi tuhaf karşılandı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir