• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğretmenlerden ağaçlara 'kuş evi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin desteğiyle öğretmenler, hem kış nedeniyle hem de yaklaşan bahar ayı öncesi kuşların barınma ve beslenmeleri amacıyla okulun bahçesindeki ağaçlara ‘kuş evleri’ monte etti.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan okulun Eko Okullar Proje Koordinatör Öğretmeni Esra Çayhan, çevreye duyarlılıklarını göstermek amacıyla böylesi bir etkinlik yaptıklarını belirterek, “Çevre Gönüllülerinin ‘kuş evi’ projesine ulaştık. Biz de birlikte hareket ederek bugün burada bahar ayı öncesi kuşlar için ağaçlara ‘kuş evi’ monte ettik. Bir de öğrencilerimize doğa duyarlılığını aşılamak istiyoruz.” dedi.

 

Daha önce kuşların sorunlarına dikkat çekmek için şehrin çeşitli yerlerine ‘kuş evi’ monte ettiklerini ifade eden Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş ise, “Bugün bir eğitim kurumunun böylesi bir duyarlılığı göstermesi örnek bir davranıştır. Bu sene kış ayları çok ağır geçti ve bu yüzden kuşlar barınma sorunu yaşadı. Soğuktan birçok hayvan da öldü. Bu kuş evleri, kuşların sığınması için önemli bir mekandır.” ifadelerini kullandı.  (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir