• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İbneliğin` savunulduğu panele tepkiler artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Eğitim-Sen Batman Şubesinin düzenlediği ve  ibneliğin savunulduğu “Cinsel yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler” adlı panele tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Yerel seçimlerde batıdaki illerde BDP`nin destek vereceğini açıkladığı HDP’nin parti meclisi üyesi Remzi Altunpolat’ın konuşmacı olarak katıldığı panel, Batman Belediyesi konferans salonunda hafta sonu düzenlenmişti. Panelde, Altunpolat, toplumda iğrenç, ahlaksızlık ve cinsel sapıklık olarak bilinen “ibneliğin” cinsel bir kimlik olduğunu savunmuştu.
 
Eğitim Sen’in organize ettiği ve BDP’li Belediyenin yer tahsis ettiği panele, Batman Köy-Der ile Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) sert tepki gösterdi.
 
Kürt halkı namusu için her zaman bedel ödemiştir
Köy-Der Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada Kaos Gey Derneği üyelerinin Batman’da emsaline hiç rastlanamayacak bir rezalete imza attığı belirtildi. Açıklamada, “Kürt halkının namus ve ar damarına birebir zıt ve tahammülüne ters, bir panel düzenlemiş bu Panele ise Batman Belediyesi gibi halkın hizmet merkezi olan bir kurumda yapılması bizi derinden üzmüştür. Bu Panele ön ayak olanlar onlara yer ayarlayanlar sözde bu halkın değerlerine sahip çıktıklarını söyleyenler tarafından yapılması hazin bir vakadır.Tüm dünyaca bilinen bir şeydir ki Kürt halkı hiçbir zaman namus, örf, töre ve mukaddesatından hiçbir zaman taviz vermemiş ve gerektiği zaman bunun için her türlü bedeli hiç çekinmeden neye mal olursa olsun vermiştir.” denildi.
 
Paneli düzenleyenlerin halka şikayet edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Batman Belediyesi konferans salonunda eşcinsellik gibi psikolojik rahatsızlık olan bir hastalığı tedavi haricinde bir yöne çekilmesi mümkün değildir. Oysa Belediye binası bu tür hastalıkları tedavi edebilmek için rehabilitasyonlar kurdurup bu illete bulaşmış olanları topluma kazandırması gerekirdi. Yapılan Panelde Eğitim-Sen gibi başında eğitim olan bir sendikanın yetkilileri bu iğrenç rahatsızlığa çare bulacağına onu normalmış gibi göstermeye gayret etmesi manidardır. Bu da bu yetkililerin zihniyetini göstermesi ve topluma ne kazandıracakları ve ne kaybettireceklerini çok aşikar bir şekilde göz önüne sermiştir. Bu iğrenç paneli düzenleyenleri en sert bir şekilde kınıyoruz. Bu paneli düzenleyen, yardımcı olan, sponsorluğunu üstlenen tüm kişi ve kurumları Namus ve iffet timsali Müslüman halkımıza şikayet ediyoruz. Kendilerine gereken cevabı en kısa zamanda vermelerini istiyoruz.” 
 
Namusuzluğu bir kimlik olarak göstermek istiyorlar”
Ahlaksız panele bir tepki de Sağ-Çev’den geldi. Sağ-Çev, namussuzluğun halka bir kimlik gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekti.  Açıklamada şöyle denildi: “Geçen hafta sonu Eğitim-Sen Batman şubesi tarafından Batman Belediye konferans salonunda özgürlük adı altında ‘Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler’ konulu sapık bir panel düzenlenip Müslüman halkımızı, Müslüman gençliğimizi lutilik, eşcinsellik, oğlancılık gibi ahlaksızlık, fuhuş ve hayasızlığa övüne övüne teşvik etme cüreti gösterilmiştir. Eğer söylenen şeyler insanlarda görülen tıbbi bir rahatsızlık olsaydı ve buna yönelik tedavi amaçlı girişimlerde bulunulsaydı biz de onlar için üzülürdük. Bu panel bir nebze meşru görülebilirdi. Ama maalesef lutilik, eşcinsellik, oğlancılık gibi hastalığa bulaşan bu gruh; hayasız, ahlaksız ve  bu çirkin hastalıklarını ‘İbnelik Bir Kimliktir’ deyip namusuna ve dinine çok düşkün  Müslüman halkımıza ‘namusuzluğu’ bir kimlik yapmak istiyorlar.”
 
“Batman halkı ahlaksız oluşmlara karşı uyanık olmalıdır”
Sağ Çev’in yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Daha önce de ‘Biz kimsenin namusu değiliz’ ve ’Biz kimsenin kaburgasından yaratılmadık aksine onlar bizim…….çıktılar’ vb. çıkışlarla aşama aşama bu milleti dinden , namustan ve onun değerlerinden koparmaya çalıştılar. Bugün de bu eşcinsellik, lutilik ve oğlancılığı LGBT adı altında örgütlü bir yapı haline getirdiler.Ve bu paneli sözüm ona akademik bir lisanla anlatıp özellikle dindar olan bu bölge halkının anlamasına engel olarak güya belli bir kitleye arkalarına almaya çalışıyorlar. Ama unutulmamalıki halkımız bu çirkinliğe pirm vermeyecektir. Biz Sağ-Çev olarak bu çirkin ve ahlaksız paneli, bu hayasız, sapık ve eşcinsel  LGBT oluşumunu kınıyor, Müslüman Batman Halkımızın bu ahlaksız ve sapık oluşumlara karşı uyanık olmasını ve bunlara çok sert tepki göstermesini bekliyoruz.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir