• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Gülaçar`ın evinde de aramalar yapılmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla dün sabah saatlerinde 6 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar kapsamında AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın evine de baskın yapıldığı belirtildi.
 
Konuyla ilgili olarak AK Parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, “Van merkezli olarak başlatılan operasyonlarla birlikte eş zamanlı olarak evimde sabah 5`te arama yapılmak istenmiştir. Evimize aramaya gelen birkaç polis memuru hiçbir suç unsuru bulmamışlardır.” dedi.
 
“Avukatlarımızın Cumhuriyet Başsavcımızla yapmış oldukları görüşmeler neticesinde hakkımızda herhangi bir gözaltı kararının olmadığı teyit edilmiştir.” diyen Gülaçar, saat 05.00’da evinde arama yapılmak istendiğini belirterek, “Biz adaylığımız süresince her gün toplum içerisinde bulunmaktayız, değerli basınımızın gözü önündeyiz ve halkımızın içindeyiz. Gerek emniyetimizden gerekse savcılıktan yapılacak herhangi bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen sabah 5te evimizde arama yapılmak istenmesi manidar bir durumdur. Buna rağmen evimize aramaya gelen birkaç polis memuru hiçbir suç unsuru bulmamışlardır. Ancak bu işin medya ayağıyla da şahsımın gözaltına alındığı iftirası ile çirkin bir kampanya başlatılmıştır. Sözde özgürlük havarilerinin yalan haberlere sevindiklerini üzüntüyle müşahede ettik. Oysa bizler hiç kimsenin haksız yere mağdur edilmesini tasvip etmeyiz.” Şeklinde konuştu.
 
Kendisiyle ilgili daha önce de asılsız suçlamalarda bulunulduğunu ve mağdur olduğu bir davada bir daha mağdur edilmek istendiğini ifade eden Gülaçar, bu yapılanların seçim sürecine denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi.
 
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Gülaçar, evine gelen polislerin emniyetten geldiğini söylediklerini belirterek, “Ancak kimler oldukları ve hangi birimden oldukları hakkında bir bilgim yok.” dedi.
 
Aramaların ne kadar sürdüğü yönündeki soru üzerine Gülaçar, “Aramalar çok da uzun boylu olmadı çünkü daha önce de arama gerçekleştirilmişti. 2009’da. Bundan dolayı da... Arkadaşlar biz kendimizden emin olduğumuz için bundan sizlerde emin olun bu noktada rahatız. Evet, bir süre itibarıyla bir arama yapılmıştır. Arama emri vardı. Arama emri olmadan gelinmez arkadaşlar bunu biliyorsunuz.” dedi.
 
Operasyonların şahsına yönelik olduğu yönündeki bir soruya ise Gülaçar, yapılan operasyonların şahsına yönelik olmadığını 17 Aralık operasyonunun devamı olduğunu aktararak, “Dün itibarıyla biraz da dedikodu şeklinde yayılan haberleri tutuklandığımız yönündeki haberlerin kesinlikle asılsız olduğunu açık bir dille söyleyeyim. Hiç bir şekilde emniyete adliyeye falan gidilmiş değildir.” diye konuştu.
 
İşin adli boyutu noktasındaki bir soruya ise Gülaçar, “Emin olun bilmiyoruz” şeklinde cevapladı.
 
Daha sonra olaya müdahale eden Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, “Büyükşehir belediye başkanımızın evinin aranması noktasında haberimiz oldu. Fakat sayın Valimizle bunun hakkında herhangi bir görüşmemiz olmadı sadece memleketin sorunlarını müzakere etmek ve vatandaşın talebi ve arzuları noktasında konuştuk. Yoksa başkan adayımıza yönelik böyle bir şey kesinlikle olmadı. Bilginiz olsun fakat ben dün akşam yerel basında arkadaşların telefon trafiğine maruz kaldım ve her bir arkadaşımıza da birlikteyiz. Beraberiz. seçim çalışmaları yapıyoruz arkadaşlar. Bunu herkes bilsin kaçtığımız gittiğimiz falan da yok.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir