• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Gaziantep Umut Der 2013 yılı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Gaziantep Umut Der, 2013 yılı yılık faaliyet raporunu açıkladı. Rapora göre, 2013 yılı içinde toplam 10 bin 465 aileye 579 bin 245 TL değerinde çeşitli yardımlarda bulunuldu.
 
Yardımlarına ara vermeden devam edeceğini açıklayan Gaziantep Umut Der Genel Başkan Ahmet Kurt, “Bizler, muhtaç ve mağdurların umudu olmaya devam edeceğiz. Ayrıca bize yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz. Rezzak olan Rabbimiz kazançlarını hayırlı ve bereketli kılsın.” dedi.
 
2013 yılı içerisinde binlerce muhtaç ve mağdur aileye çeşitli yardımlarda bulunduklarını hatırlatan Kurt,  “2012 yılında Gaziantep Umut Der’e başvuruda bulunan aile sayısı bin 100 iken bu sayı 2013 yılı itibariyle 2 bin 700 aileye ulaşmış durumdadır. Bilindiği üzere Gaziantep çok fazla göç alan bir şehirdir. Göç alma sebeplerinin başında Gaziantep ilimizin bir sanayi şehri olması ve iş sahasının genişliğinden kaynaklanıyor olmasındadır. Ayrıca Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı, şehrimizin göç alma sayısı üçe belki de dörde katlandı, çok daha fazla göç almaya başlayan şehrimiz göç edenlerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalıyor. Bu sebeple yardım kurumlarına olan ihtiyaç çok daha fazla artmış durumda. Biz de Gaziantep umut der olarak bu ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bu doğrultuda 2013 yılında 2 bin 865 aileye gıda yardımı,  bin 635 aileye et yardımı, 2 bin 915 giyim yardımı,  350 ev eşyası yardımı ve 2 bin 550 ayakkabı yardımı yapıldı. Toplamda 216 seminer düzenledik.” diye konuştu.
 
“Aile İçi İletişim Semineri”
10 hafta devam eden “Aile İçi İletişim Semineri” düzenlediklerini dile getiren Kurt, “Bu seminerimizde toplumun çekirdeği olan ailenin içerisindeki esler arasında diyaloglar, anne-baba ve çocuk ilişkilerinin İslam’a göre nasıl olması gerektiği konusunda bilgilendirme seminerleri yapıldı. Bu seminerlerimizi sinevizyon eşliğinde yaparak anlamayı daha da bir kolaylaştırdık. Amacımız son yıllarda çoğalan boşanmaların önüne geçerek toplumu daha huzurlu bir hale getirmektir. Ayrıca önemli gün ve gecelerde de günün önem ve ehemmiyetini açıklamak için etkinlikler düzenledik. Dernek binamızın seminer salonunda en son Mekke’nin fethi etkinliğini gerçekleştirdik. Aşure, Beraat Gecesi, Miraç, Regaip kandili gibi önemli günlerde de etkinliklerimizi yapmaya gayret gösterdik. Bu konuda bizi yalnız bırakmadıkları için ve semirlerimize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Yardımlarıyla bize destek olan, aracı olan hayırseverler ve çalışmalarımızda bize destek olan üyelerimize tekrar teşekkürlerimizi sunarak Allah’ın onlardan razı olmasını diliyoruz.” dedi. (Bekir Aslan – İLKHA)   
 
 
              

Bu haberler de ilginizi çekebilir