• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
İHH operasyonuna Ağrı`da tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI – İnsani Yardım Derneği (İYAD) Ağrı Şubesi, dün polis tarafından İHH Kilis Şubesine el-Kaide örgütü çerçevesinde yapılan baskını, düzenlediği basın açıklaması ile telin etti.
 
Merkez Camii önünde gerçekleşen basın açıklamasını İYDA Başkanı Kerem Anığı okudu. Anığı açıklamasında, İHH’nın insani yardım algısını değiştirmeye yönelik kirli oyunların oynandığını ifade ederek, ” Güvenlik güçleri herhangi bir izinleri olmaksızın dün sabah 06.20’de İHH’nın Suriye halkına yardımın koordine edildiği İHH Kilis Ofisine illegal bir arama gerçekleştirildi. Avukatlarımızın itiraz etmelerine rağmen yasal rama prosedürleri ihlal edilmiş,  tüm çalışanları dışarı çıkartılarak hiçbir şahit bırakılmamıştır. İHH Kilis Ofisinde çalışan bir personel hakkında olduğu iddia edilen ilginç bir şekilde personelin evine değil de İHH Ofisine gerçekleştirilmiştir. Medya, kurumumuzu karalamaktan çekinmemiş, bu operasyona El-Kaide ile alakalı kişilere yönelik altı 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonunun bir parçası olarak yansıtılmıştır. “ dedi.
 
Kerem Anığı, 20 yıldır İHH’nın insanların mağduriyetlerini gidermek için mücadele ettiğini ifade ederek açıklamasını şu cümleler ile bitirdi:” Bu perspektiften hareketle, İHH hakkında haber yapan medya kurumlarının yetim ve mazlum insanların haklarını düşünerek  hareket etmelerini temenni ediyor ve bu konuda ciddi bir sorumluluklarının olduğunu kendilerine hatırlatmak istiyoruz.”
 
Basın açıklmasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir