• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Beslenme Dostu Okullara sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - “Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazanan okulların sertifikaları İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı’nın makamında düzenlenen törenle okul idarecilerine verildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında okul sağlığı programı kapsamında 2010 yılında yapılan protokol gereği “Beslenme Okul Dostu”  projesi başlatılmıştı.

 

Bu program çerçevesinde ilde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulan ortak komisyonla 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuran 27 okuldan 8 okula, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 29 okuldan 8 okula, yıl içerisinde yapılan periyodik kontroller  sonucu dosya halinde Sağlık Bakanlığına sunuldu.

 

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca Batman Anadolu Lisesi, İluh Anadolu Lisesi, Saadet Uçar Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Bağımsız Anaokulu, Özel Batman Doğa Anadolu Lisesi, Özel Cihan Anaokulu ve Mimar Sinan Anaokulu uygun görülerek “Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazandı.

 

“Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazanan okullara sertifikaları İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen törenle okul müdürlerine verildi. Düzenlenen sertifika törenine Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Vecheddin Acar ve okul müdürleri katıldı.

 

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında okul sağlığı programı kapsamında yapılan protokol gereği “Beslenme Okul Dostu”  projesi ile okulların sağlıklı beslenme ve hijyen konusunda duyarlılığı arttırmak amacıyla ve kahvaltının önemini kavratmak için yapılıyor. Denetimler oluşturulan 4 kişilik ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim müdürlüğümüze müracaat eden 29 okul içinde 8 okulumuz sertifika almayı hak etmiş.” dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir