• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
DEDAŞ,  Şırnak'taki  Belediyele​rin elektriğini kesecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Dicle Elektrik Dağıtım A Ş (DEDAŞ)  tarafından  yapılan açıklamada, enerji  sağlanan  6 il ve bu illere bağlı tüm ilçelerdeki,  aralarında belediyeler, resmi kurumlar, ticarethaneler ve meskenlerin yer aldığı tüm borçlu müşterilerinin enerjilerini kesmeyi sürdüreceği bildirildi.

 

Batman'da bazı ilçe belediyelerinin enerjisini borcundan dolayı kesen DEDAŞ, açıklamasında,  Mardin Belediyesi'nin enerjisinin, borcundan dolayı  DEDAŞ tarafından kesildiği belirtilen açıklamada, Özelleştirme sonrası döneme ait  borcu nedeniyle, Şırnak Belediyesi'nin de enerjisinin  keseceği ifade etti.

 

Özelleştirmenin gerçekleştirildiği 1 Temmuz 2103 tarihinden bu yana geçen döneme ait borcunu ödemediği için, anlaşma sağlanamaması durumunda Şırnak il ve ilçe belediyelerinin enerjisi yarın kesilecek.

 

Aylarca yapılan yazılı ve sözlü çağrılara cevap verilmeyince, içme suları dahil olmak üzere belediyelerin tüm borçlu aboneliklerinin enerjisinin kesilmesine karar verildiği vurgulanan açıklamada, " Borçlarından ötürü içme suyu şebekelerinin de enerjisinin kesilmesine karar verilmiştir. Yarına kadar anlaşma sağlanmadığı takdirde, diğer illerde olduğu gibi, Şırnak İl Belediyesi ile bazı ilçe belediyelerinde de enerji kesintisine gidilmesi zorunlu olmuştur. Müşterilerin ve dolayısıyla da vatandaşların mağdur olmaması için, tüm resmi ve ilgili makamlar, belediyelerin bağlı olduğu partiler, hem yazılı hem de sözlü olarak bu durumla  ilgili bilgilendirilmiştir. Dicle Elektrik, buna ilave olarak kampanyaya katılmayan borçlu köylere ait içme suyu şebekelerinin de enerjilerini kesme kararı aldı. Bu kapsamda Şırnak'ta içme suyu enerjisi kesilecek olan 81 köye bağlı muhtarlıkların, şirketin sağladığı faizsiz, vade farksız kampanyadan yararlanarak, köylülerin mağdur edilmemesi beklenmektedir." denildi.  ( Muhammed MÜLDÜR - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir