• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Hastanenin ihmali, can  kaybına mal oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Dün sabah doğum için Çermik Devlet Hastanesine kaldırılan Ayten Yaman, doğum sonrası aşırı kan kaybettiği için sevk edildiği Diyarbakır Dicle araştırma Üniversitende yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
 
Ayten Yaman’ın eşi ve yakınları, Çermik Devlet Hastanesini ihmalkarlıkla suçlayarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.
 
Çermik Devlet Hastanesi Kadın Doğum  doktorunun 15 gündür izne ayrıldığını, hastane yetkililerinin geçici de olsa başka neden bir kadın doğum doktoru getirmediklerinden yakınan  ölen Ayten Yaman’ın eşi  Enver Yaman ve dayısı Selahhadin Yaman,’’ Bizim içimiz yanıyor,  şayet izne ayılan kadın doğum doktorunun yerine geçici de olsa başka bir doktor getirilseydi bugün bu durum yaşanmazdı. Fakülte hastanesinin doktorları, bize ‘Siz geç kaldınız. Hastanızın damarındaki kanlar tamamen boşalmış durumda’ dediler. Eğer Çermik’te kadın doğum doktoru olsaydı kan kaybı yaşanmayacaktı. Dolayısıyla bu bir ihmalkarlıktır, bu bir duyarsızlıktır.’’ diyerek suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.
 
Acılı baba Enver Yaman, eşini kaybederken eşinden geriye kalan yeni doğmuş bebek ve 5 yaşında ki oğlu Abdussamed Yaman’la birlikte hayata tutunmaya çalışıyor. ( Mehmet Akarsu – İLKHA )
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir