• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Silvan İHL'de Mevlit Kandili coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Silvan yatılı ilköğretim bölge okulunun konferans salonunda İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Peygamberimizin viladeti münasebetiyle  bir program düzenledi.

 

YİBO konferans salonunda düzenlenen program, İmam Hatip Lisesi öğrencisi  Ömer  İsteyici’nin  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle  başladı.

 

Programda, bir  konuşma   yapan İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ensari,  Yahudilerin kendilerine gelen Hz. Musa’nın,  onları Firavun’un zülmunden kurtarmasına rağmen, kırk günlüğüne Hz. Musa onlardan uzaklaştığında ise, Hz. Musa’nın dininden uzaklaşıp  buzağıya taptılar. Hz. Zekeriya ve Hz. Yahya’yı acımasız bir şekilde şehit ettiklerini, ve son olarak  inanışlarına göre Hz İsa’yı çarmıha gerdiklerini söyledi.  

 

Ensari  konuşmasının devamında, “Aynı zihniyetli Yahudilerin 571 yılında bir Peygamberin dünyaya geleceğini biliyorlardı. Ancak onlar şunu söylüyordu; ‘O Peygamber Yahudilerden olacak’ . Onlara göre Yahudiler seçilmiş bir millettir. Ve şunu da diyorlardı; ‘Bize bir Peygamber gelecek ve biz o peygamberle bir olup bütün insanları köleleştireceğiz. Fakat gel gör ki Peygamber onlardan çıkmadı ve o hesapları tutmadı. Ahmet isimli bir Peygamberin yeryüzünün tamamına bir şefkat Peygamberi gibi geldi.” ifadelerini kullandı.

 

Mevlit Kandili programı, seslendirilen ilahiler  ve okunan mevlidin ardından,  misafirlere verilen ikramlarla  son buldu. ( Yusuf BATI-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir